Neumnostim ni videti mej!

Foto: pixabay.com

Danes smo sprejeli kar nekaj klicev razburjenih občanov, ki so bili pismeno obveščeni s strani banke, da morajo priti podpisati sledeče:

“Spoštovani!

Pri pregledu dokumentacije smo ugotovili, da nam manjkata dva podpisana obrazca in sicer samopotrdilo o davčnem rezidentstvu in vprašalnik o politični izpostavljenosti stranke.

Prosimo, da se oglasite v enoti na podpis obrazcev.”

Sledili smo klicem in se pozanimali, kaj to v resnici pomeni. Dobili smo odgovor, da Banka Slovenije to zahteva od vseh bank in vseh komitentov.

Mi pa postavljamo vprašanja:

– zakaj takšno preverjanje delavskih minimalnih plač, nizkih pokojnin, če je vendar jasno, da nihče od delavcev, ki delajo za trakom v Gorenju – ni predsednik države ali kakšen visok politik?

– zakaj izganjajo milijoni iz naših bank, mi pa moramo podpisovati neumne obrazce, ki so že po logiki in višini naših prejemkov trapasti?

– do kdaj bomo slepo sledili željam birokracije in neumnostim, ki nam jih prodajajo kot rešitve?

– bodo naslednja vprašanja, kakšna je številka naših čevljev? Ali morda, koliko ur na dan spimo?

– Bo to obvarovalo banke, da ne bodo okradene?

– Ali ne bi raje zamenjali znanih bankirjev, preverili, kako so delali in kam izginja naš denar, ki smo ga dali za dokapitalizacijo?

…medtem pa bomo s svojimi bornimi plačami in pokojninami še kar naprej plačevali izgube bank, ki dajejo kredite velikim, ki jih nikoli ne vrnejo, kar pa pomeni, da jih mi financiramo.

Narobe svet, ki se nam ne zdi več samo neumen, temveč tudi žaljiv, ker nas imajo za bedake.