Nasilje v svetu – nasilje v Sloveniji

Foto: TIGR

Nasilje rodi nasilje – znani rek, ki se vse manj upošteva. Preveč, ampak res preveč je nasilja nad šibkejšimi.

Množice enako mislečih si domišljajo, da lahko tako rešujejo svoje probleme. To pač ne gre, ker imamo demokracijo – volitve odločajo.

Kar ste izvolili – imate 4 leta, pa vam je prav ali ne. Ne morete zahtevati od legitimne vlade, da odstopi, ker so vaši dohodki okrnjeni, ker ste nesposobni karkoli dati Sloveniji  ali ker bi želeli drugačno vlado.

Enostavno, ne gre tako, ker smo v demokraciji. Ljudje odločamo kakšno vlado bomo imeli. In večinsko so se ljudje odločili za SDS.

Ni torej problem v koaliciji vladajočih – problem je v opoziciji, ki ne zna sestaviti svojih vrst, še manj pa vlade.

Izbirajo nesposobneže, ki že v prvem problemu klonejo. Ljudje brez vizije in programa. Nesposobni, ampak polni sam sebe……..

Izbirate napačne vodje, niste povezani, vsi bi želeli biti na čelu – pa nihče sposoben!?

Kriviti zdajšnjo vlado za vašo nesposobnost je pa nizkotno. Še bolj nizkotno je vaše podpiranje “kolesarjev” – res gredo čez vse meje dobrega okusa.

Primitivni – tako v gorah, kot v dolini – Slovenci nismo taki!

Kot narod smo sila miroljubni, pripravljeni pomagati in delovni. Ničesar od tega ne dokazuje 5 odstotkov vseh volivcev – kolesarjev.

Ampak mediji poročajo…prav zanima nas, kdo vas plačuje za lažno poročanje? Zakaj mediji nikoli ne povedo, da praktično vsi Slovenci ob petkih delajo?

Zakaj ne povedo, da Slovenci delajo tudi ob vikendih – ko se kolesarji sončijo ob obalah Hrvaškega morja in imajo proteste na petek?

Kaj to res ne zanima nikogar?

M. Lisjak