Nas čaka medijski molk – ne bomo smeli več pisati resnice in opisovati realnih dogodkov?

Foto: pixabay.com

Vedno bolj smo priča temu, da se nam prepoveduje govoriti, pisati in izražati drugačna mnenja. Vse postaja naenkrat sovražni govor. O sovražnem govoru smo že pisali in različna mnenja o določenem problemu ne bi smela spadati med sovražni govor. Ali pa morda že živimo v enoumju, pa tega niti ne vemo, dokler nas ne kaznujejo, ker pač drugače razmišljamo?

Oglasil se je Marjan Šarec in dejal:

Drži, da sta medijska in svoboda govora temelja demokracije, a to še zdaleč ne pomeni, da sta neomejeni.”

In kaj pomeni pri nas trenutno “neomejeno” pisanje – če se ti v sestavku znajde beseda migrant – si lahko zato že kazensko odgovoren?

Najbolj problematično pa je to, da je vlada “pritisnila” na oglaševalce javnih podjetij v medijih. Šarec pojasni, da razume tržno uspešnost podjetij, kljub temu pa doda:

“Pa vendar je ob široki paleti načinov in poti oglaševanja ter zlasti ob dejstvu, da se predstavljate kot “družbeno odgovorna” podjetja, zavezana svojim “etičnim kodeksom”, na mestu razmislek, kakšno je sporočilo vašega oglaševanja v medijih, ki se od nestrpnosti in sovražnega govora ne ogradijo in ju ne obsodijo, pač pa – nasprotno – celo širijo ali pri tem pomagajo.”

(Ob tem doda, da sovražne vsebine, kot sta homofobija in rasizem, zastrupljajo družbo, vnašajo razdor in spodjedajo že tako krhko strpnost. “Meja dopustnega, že zdaj pogosto zabrisana, tako še bolj bledi. Res hočemo, da sprejemljivo postane prav vse?“) vir – http://www.rtvslo.si/slovenija/sarec-ne-podpira-oglasevanja-v-medijih-ki-sirijo-sovrazne-vsebine/472734

Zdaj pa resno sprašujemo – imamo v Sloveniji medije, ki pišejo in govorijo sovražni govor? So ti mediji morda Delo, ki se občasno obregne ob Janeza Janšo in SDS; ali RTV Slovenija, ki tudi občasno pokritizira delo opozicijskih poslancev?

Kdo so torej mediji, ki širijo homofobijo?

Pa poglejmo, kdo je homofob – Wikipedija:

“Homofobija je v družbi prisotna v različnih pojavnih oblikah, od predsodkov, zavračanja, sovraštva, zagovarjanja nestrpnosti do homoseksualcev in vse do fizičnega in psihičnega nasilja nad njimi. V nekaterih državah, zlasti islamskih, je celo zakonsko določena usmrtitev homoseksualcev.”

In če vas zanimajo še podrobnejše informacije, si preberite tukaj:

https://sl.wikipedia.org/wiki/Homofobija

Zdaj vas povsem resno vprašamo – kje je Marjan Šarec našel članke, ali kakršnekoli medijske novice, ki bi potrjevale njegove trditve?

Zakaj se Šarcu zdi, da naša Slovenija ni strpna – govori o krhki strpnosti – kje je to zaznal?

Slovenci prav odlično živimo z Bosanci, Srbi, Makedonci, …in da ne naštevamo vseh, ker jih je preveč. Imajo svojo kulturo in spoštujejo našo. Imajo svojo domovino in prav tako cenijo našo.

Ne maramo pa nekakšnih “uskokov” (Turški vdori v zgodovini), ki se danes dogajajo ilegalno! Dobrodošli po legalni poti, da vemo, kdo ste.

Ker smo spet omejeni s prostorom – nadaljujemo jutri in vam povemo, zakaj Šarec priporoča podjetjem v državni lasti, naj NE oglašujejo v spornih medijih. Katerih?

Napisal: Mikki