Nas bodo res še enkrat “nategnili” in bomo morali štiri leta gledati “face”, ki jih nismo več želeli videti v parlamentu?

Foto: pixabay.com

Poročanje medijev, da bomo končno dobili vlado ni nikogar razveselila, razen seveda tistih, ki so si razdelili stolčke in ministrska mesta.

Volivci so sila nezadovoljni in razočarani:

– Sprašujejo se, kako je mogoče, da bi bil Cerar na primer dober zunanji minister, če niti ni znal Slovenije zavarovati pred migrantskim valom, niti evropskimi kvotami za migrante?

– Kako bo lahko Židan dobil eno najpomembnejših funkcij v državi, pa nam je zapravil Teran?

– Prav tako se sprašujejo, kje vse bodo še nastavljeni kadri prejšnje – dokazljivo –  nesposobne vlade?

– Še bolj se ljudje sprašujejo, zakaj mediji tako prizanesljivo poročajo o tej morebitni vladavini nesposobnežev? Zakaj na primer ne zavrtijo posnetkov za nazaj in obelodanijo vse njihove napake, ki jih ni malo? Zakaj ne poročajo o tem, da so v resnici to krivci za razpad našega zdravstvenega sistema?

Bomo spet poslušali in brali, kako nam cvetijo rožice, kako se cedita med in mleko – upokojenci pa preživijo s poceni makaroni in Hoferja ali TUŠ-a?

Kako je gospodarstvo uspešno – delavci pa preko sindikatov na obroke naročujejo šolske potrebščine za brezplačno šolo?

Volivce predvsem zanima, kdaj se bodo resnično zgodile spremembe, ki jih zahtevajo in ki jih volijo!

Trenutno sestavljanje vlade je ena sama prevara – ti ljudje nimajo mandata volivcev, vzeli so si ga sami s pomočjo pristranskih medijev in ozadij, ki želijo ohraniti dosedanji status – to pomeni – nikakršnih sprememb, večje obdavčitve, še siromašnejše upokojence, umirajoče na hodnikih bolnišnic in učni sistem, ki naše otroke spreminja v živčne razvaline.

Ampak pomembno je, da so si končno priskrbeli udobne in dobro plačane stolčke – za nas jim tako nikoli ni bilo zares mar in prav briga jih, kaj si mislimo o njih, čeprav jih bomo mi plačevali.

Pa srečno Slovenija – tokrat boš srečo res potrebovala!

Napisal: Mikki