Na dobrodelnem teku otroci risali nasmehe na obraze in zbrali 10.300 €

Preteklo soboto se je v Velenju pod sloganom Zmagamo, ko si pomagamo odvil že sedmi Skazin dobrodelni tek Otrok otroku. Na sončno dopoldne so mladi tekači iz različnih krajev Slovenije ob podpori svojih družin in številnih znanih obrazov navdušeno premagovali tekaško progo in s tem zbirali sredstva za svoje vrstnike v stiski. Družinski dogodek so zaznamovali igriv otroški smeh, sodelovanje in povezovanje. Letošnja donacija znaša 10.300 evrov in je v celoti namenjena Medobčinski zvezi prijateljev mladine (MZPM) Velenje, ki jo bodo porabili za nakup šolskih in drugih potrebščin za otroke, zimskih oblačil in obutve, nakup bonov za hrano in plačilo osnovnih življenjskih položnic.

Velenje, 28. september 2022 – Na tradicionalnem Skazinem dobrodelnem teku Otrok otroku, katerega bistvo je sodelovanje, povezovanje in opolnomočenje drug drugega, so otroci iz vse Slovenije stopili skupaj in pokazali svojo dobrosrčnost. Preplavili so prostore okoli podjetja Plastika Skaza ter otrokom, pomoči potrebnim, narisali nasmehe na obraze, s tem ko so zanje pritekli 10.300 €.

Obiskovalce je skozi nepozaben dan popeljal priljubljeni radijski voditelj Janko Simon Klanfer, za zvrhano mero srčnosti pa je vseskozi skrbela tudi pobudnica in gostiteljica dogodka Tanja Skaza. Slednja je v tandemu z Aleksandro Vasiljević, podžupanjo Mestne občine Velenje, odprla uradni del dogodka, nato pa je sledilo ogrevanje s plesno skupino iz Centra gibanja Rusalka. Udeležence so z glasbenimi točkami bodrili mladi DJ-ji iz Mini DJ Akademije ter Poskočni Dejan Dogaja, za spremljevalni program pa so poskrbela številna društva iz lokalnega okolja.

Vrhunec pestrega programa, ki so ga dopolnjevale ustvarjalne in športne delavnice, animacije in bogat srečelov, je pripadel predaji donacije zbranih sredstev. Skaza je slednja namenila MZPM Velenje. Sekretarka Bojana Špegel se je v družbi varovancev in njihovih družin prisrčno zahvalila vsem udeležencem, še posebej pa je izpostavila tudi prizadevanja organizatorjev, da že od nekdaj prispevajo v lokalno okolje in spodbujajo srčnost ter dobrodelnost pri najmlajših.

Pobudnica in gostiteljica dogodka Tanja Skaza se je iskreno zahvalila udeležencem in vsem, ki so pripomogli k uspehu dogodka, ob tem pa dodala: »Hvaležna sem, ker sem obdana s srčnimi, srečnimi in iskrenimi ljudmi. Ko smo  se pred sedmimi leti odločili za Skazin dobrodelni tek, še nisem vedela, kaj vse bomo s tekom pridobili, videli, začutili. Ko sem danes opazovala 25 prostovoljcev, naše zaposlene, kako so nasmejani in srčni brez pomisleka pomagali, je to zame vredno več kot vse drugo. Ponovno potrjujemo, da resnično zmagamo, ko si pomagamo.«

Dogodek so podprli:

  • DIAMANTNI SPONZORJI: Ondulati Ed Imballaggi Del Friuli (S.p.a.), BZK d.o.o., Muzej Velenje, Gorenje Gostinstvo d.o.o., VTV Studio d.o.o., Koroške novice
  • ZLATI SPONZORJI: MPT d.o.o., PSC Praprotnik d.o.o., Švikart avtoprevozništvo d.o.o.,  Triglav d.d., TOYO Europe SLO d.o.o., Radio Fantasy, Moj radio (Velenje), Rainer kozmetika d.o.o. 4KIDSANDUS, DM drogerie markt d.o.o., Terme Olimia d.d.
  • SREBRNI SPONZORJI: Modri val d.o.o., Robos d.o.o., Ro-plast, Tera d.o.o., Tobos d.o.o., UTEKSOL d.o.o., VIDERGAR d.o.o., Zaščita Lukač d.o.o., Milšped d.o.o., Big d.o.o., Blubit d.o.o., TELEKOM SLOVENIJE d.d., Uvecto d.o.o. Lelosi, Thermana Laško d.d.

Janja Urankar Berčon