Mozirski gaj je tudi letos odet v čarobnost pomladi.

Trenutne razmere so zagodle marsikomu in tudi Mozirski gaj je za enkrat moral ostati zaprt. Ker pa naše čudovite cvetlice tega ne vedo, so se razbohotile tudi to pomlad in odele Mozirski gaj v čarobnost pomladi.

Čarobnost pomladi želimo tudi letos deliti z našimi obiskovalci, vendar ne vemo, kdaj bomo park lahko odprli zanje.

Zato smo se odločili, da bomo v soboto, 25. aprila, vsaj virtualno odprli Mozirski gaj.

V teh dneh, ko je naša ekipa že tako ali tako pridno delala, saj park tudi brez obiskovalcev zahteva nego in skrb, smo se tako sami s kamero v roki sprehodili po parku in ustvarili video, skozi katerega se boste po parku vsaj virtualno lahko sprehodili tudi vi.

Trenutno smo sicer v dogovorih, da bi Mozirski gaj ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov morda vendarle odprli v bližnji prihodnosti tudi v živo. Če nam to ne bo uspelo, ostaja zasaditev poletnega cvetja pod vprašajem. Vseeno pa resnično upamo, da vas bomo že v tem ali vsaj naslednjem mesecu lahko povabili na sproščujoč sprehod po našem parku.

V Mozirskem gaju smo sicer z letošnjim letom načrtovali kar nekaj novosti, zaradi trenutnih razmer pa nam vseh ni uspelo speljati. Vseeno smo spremenili grafično podobo parka. Naročili tri nove hišice za našo prečudovito Začarano vas, ki zaradi trenutne situacije še vedno čakajo na Hrvaškem. In v Gaj pripeljali tri velika velikonočna jajca, ki smo jih za to veliko noč želeli poslikati in postaviti kot dodatno atrakcijo v parku. Jajca sicer danes že stojijo v Mozirskem gaju, vendar še niso poslikana. Podrli pa smo tudi otroški igrišče, saj bomo zgradili popolnoma novega takoj, ko bo mogoče nabaviti vse materiale – predvidoma sredi maja.

Upamo, da vas bomo čim prej lahko povabili v naš Mozirski gaj,  do takrat pa vas vabimo na virtualno otvoritev,  ki jo bomo objavili 25 aprila na naši FB strani.

Začutimo čarobnost pomladi v Mozirskem gaju tudi letos.