Mozirski gaj bomo že ta teden obarvali v jesenske barve.

Nekateri pravijo, da je jesen dolgočasna.
Jesen v Mozirskem gaju gotovo ne bo!

Že poleti smo vam obljubili, da vas rezano cvetje v Mozirskem gaju tokrat čaka jeseni in obljubo smo tudi držali, tako že ta četrtek in petek, 12. in 13. 9., k nam prihajajo najboljši slovenski cvetličarji, najboljši profesorji cvetličarstva slovenskih cvetličarskih šol in najperspektivnejši dijaki slovenskega cvetličarstva, ki bodo tekmovali na predizboru mednarodnega tekmovanja dijakov Euroskills in za prestižni pokal Mozirski tulipan.

Prihaja Jesen v Mozirskem gaju –
Buče v harmoniji s cvetjem.

»Letošnja razstava bo nekoliko drugačna, saj bomo vso barvitost cvetja in plodov v izjemnih kompozicijah predstavili na rustikalnih stojnicah, s čimer bomo pripravili pravi semenj cvetja, buč in kreativnosti,« pravi Simon Ogrizek, predsednik sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS.

Mozirski gaj bo namreč tudi v letošnjem letu, v sodelovanju s sekcijo cvetličarjev in vrtnarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, slovenskimi cvetličarskimi ter vrtnarskimi šolami, Centrom za poklicno izobraževanje Republike Slovenije,  slovenskimi vrtnarji pridelovalci okrasnih rastlin ter slovenskimi dobavitelji cvetja in aranžerskega materiala ustvaril najboljšo slovensko razstavo cvetličarsko-vrtnarskih mojstrovin leta 2019.

Razglasitev zmagovalcev jesenskega tekmovanja v oblikovanju cvetja
bo v petek, 13. 9., popoldne. Od 14. 9. dalje pa bodo v Mozirskem gaju na ogled čudovite kreacije cvetličnih umetnikov.

Že v soboto, 21. septembra, pa v Mozirskem gaju pripravljamo še 9. državno prvenstvo v tekmovanju za najtežjo bučo.

Razstava »Jesen v Mozirskem gaju –
Buče v harmoniji s cvetjem«
bo potekala od 21. 9. do 6. 10..