Mozirje – Neresnost in nedoslednost pri upoštevanju ukrepov tudi med nami?

Foto: pixabay.com

Presenetila nas je novica kako neodgovorni so nekateri posamezniki, ki se naravnost norčujejo iz prepotrebnih ukrepov za zajezitev smrtonosnega virusa.

V Mozirju se je namreč – v sicer zaprtem gostinskem lokalu – zbralo 11 ljudi. Kaj so delali, nismo izvedeli in nas v resnici niti ne zanima.

Je pa takšno ravnanje sila neodgovorno in lahko rečemo tudi nesramno početje, do vseh nas, ki se ukrepov držimo in ostajamo v prostovoljnih karantenah doma.

Da jih ni sram!

In prav takšni neodgovorneži lahko že naslednji dan v trgovini – hote ali nehote – okužijo več deset ljudi?

Nekateri nimajo niti osnove za sočutje in odgovornost. Takšne je res potrebno strogo kaznovati in jih prisiliti, da svoje nesramno početje nemudoma končajo, saj s tem v resnici ogrožajo vse nas.

Ostanite doma!

Vse, ki tega ne spoštujejo – kot smo še izvedeli – in se družijo po blokih ali privatnih stanovanjih, hišah pa prijavite. Drugega vam v resnici niti ne preostane, če želite zavarovati sebe in svoje družine.

Druženja so, razen med družinskimi člani, prepovedana!

Dajte to že enkrat razumeti in spoštovati, da se nam ne sesuje zdravstveni sistem. Da ne bomo po nepotrebnem umirali. Da se nam ne bo sesulo gospodarstvo. Da bomo lahko spet – sicer drugače, kot do sedaj, pa kljub temu – ponovno zaživeli.

Ostanite doma!

Napisal: Mikki