Migranti oboroženi z noži – ali ni to dovolj za sklic Sveta za nacionalno varnost?

Foto: TIGR

Slovenijo je pretresla vest o ugrabitvi našega državljana s strani štirih migrantov, ki so pred tem nezakonito prečkali našo mejo.

Zvezanega so vozili kar nekaj ur po Sloveniji, pri tem pa jih ni ustavila niti ena policijska patrulja.

Šele ko so reveža izpustili in je lahko poklical pomoč, je stekla akcija v povezavi s Tržaško policijo, ki so prijeli tri tujce, četrtega pa še vedno iščejo.

Kot so sporočili so bili tujci oboroženi z noži.

Zmotil je predvsem hladen odziv Marjana Šarca, ki je menda sporočil, da se bližajo evropske volitve in namignil, češ, da se zaradi tega dela velik cirkus:

Šarec je hkrati poudaril, da je tik pred evropskimi volitvami na dogajanje treba gledati v tej luči: “Vemo, da smo tik pred evropskimi volitvami, da nekatere stranke rade uporabljajo to tematiko in tudi za soboto so že sklicani neki shodi. Zadeve se dogajajo kar precej hitro, če me razumete.” (vir https://siol.net/novice/slovenija/sarec-nacionalnovarnostni-sistem-deluje-497121)

Te njegove besede so marsikoga zabolele – smo državljani res tako malo vredni? Si lahko predstavlja, kako se je voziti zvezanih rok in nog s štirimi oboroženimi ugrabitelji?

Vsaj malo sočutja bi lahko pokazal, ne pa da je takoj usmeril pozornost na evropske volitve.

Ljudje že lep čas opozarjajo, da je naša meja preveč propustna in zatrjevanje, da smo še vedno varna država, najbrž ne zdrži več.

Na poziv Janeza Janše, da je potrebno takoj sklicati Svet za nacionalno varnost in ukrepati, je Šarec dejal, da to ni potrebno.

Ljudem je počasi vsega dovolj in zato je sklican protest, ki bo to nedeljo v Črnomlju. Verjamete in razumete, da jih je vedno bolj strah?

Mi jim vsekakor verjamemo in smo prepričani, da bi naše meje s pametnejšo politiko lahko bolje zaščitili. In to bi bilo potrebno storiti takoj, če ne želimo doživljati strahote, ki jo je moral preživeti naš ugrabljeni državljan.

Napisal: Mikki

Spodaj link do posnetka, gospoda, ki je bil ugrabljen!