Lani so v Mestni občini Velenje preko Odbora za pomoč občankam in občanom zbrali 10.992,12 evra ter pomagali 21 občankam in občanom v stiski. Sredstva v višini 820 evrov so prejeli kot donacije fizičnih oseb, sredstva v višini 10 tisoč evrov kot donacijo Mestne občine Velenje.

Nekaj sredstev pa je iz naslova obresti pozitivnega stanja na računu (172,12 evra). Ob zaključku leta je bilo stanje na podračunu za dobrodelne namene 11.213 evrov.

Mesto s srcem kot se radi pohvalijo v Velenju lajša stiske svojih občanov tudi s številnimi drugimi aktivnostmi; omogočamo brezplačno pravno pomoč, brezplačno psihološko svetovanje, energetsko svetovanje, enkratno denarno pomoč, pomoč ob rojstvu otroka, omogočamo brezplačno vožnjo z mestnim potniškim prometom Lokalcem, vsako leto ob začetku novega šolskega leta brezplačno razdelijo zvezke velenjskim dijakom in učencem in še bi lahko naštevali.

Predsednik odbora je predsednik Medobčinskega društva invalidov Šaleške doline Velenje Drago Kolar.

Člani odbora so: predsednica Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje Bojana Špegel, predsednica Društva za boj proti raku Velenje Branka Drk, članica Društva šaleških likovnikov Viktorija Meh, direktorica Festivala Velenje Barbara Pokorny, nekdanji član Društva humoristov Velenje Bojan Petrej, vodja Župnijske Karitas Velenje Jelka Borovnik, predsednik Rdečega križa Slovenije OZ Velenje Jože Kožar, predstavnica Centra za socialno delo Savinjsko-Šaleška, Enota Velenje Aleksandra Švenda, pomočnica direktorja Zdravstvenega doma Velenje Tanja Kontič, vodja Urada za javne finance in splošne zadeve Mestne občine Velenje Amra Kadrič in svetovalka na Uradu za družbene dejavnosti Mestne občine Velenje Tea Čandić.

 

 

Spletno uredništvo

VIR: Mestna občina Velenje