Komunala Velenje – bi bili lahko malo bolj usmiljeni do svojih uporabnikov?

Foto: TIGR

Že pred časom nas je poklicalo kar nekaj upokojencev, ki so dobili višje račune za “GROBNINO ZA LETO 2019” (tako piše na položnicah) v Velenju.

Za tiste, ki ne veste, kaj to je – to je plačilo groba, ki ga imate kot lastnik v Podkraju pri Velenju.

V Mozirju je ta znesek znatno nižji, saj znaša zgolj 25 evrov na leto. Torej so že tu razlike – če želite biti pokopani na elitni lokaciji Podkraja pri Velenju – boste pač plačali skoraj trikrat več?

Mislimo, da med navadnimi ljudmi ne gre za prestiž, temveč za pripadnost kraju, kjer želiš imeti pokopane svojce. Takšne razlike v ceni so nedopustne in neživljenjske.

Povsem prepričani smo tudi, da na Komunali Velenje vedo, da so lastniki teh “parcel” upokojenci.

Prav zaradi tega se nam zdi sila nenavadno, da se v omenjenem podjetju ne zavedajo, kaj takšen znesek predstavlja upokojencem. Mar res mislite, da lahko takšen znesek ob pokojnini, ki veste kakšna je – upokojenci kar tako plačajo?

Kaj res ne bi mogli to malo porazdelit?

Na primer, da znesek poravnajo v treh mesecih – po 20 evrov?

Skoraj prepričani smo, da je bila večina grobov plačana ob koncu sedmega meseca – takrat je bila pokojnina in regres. Nekatere pa morda še niso plačane, ker morajo preživeti čez mesec…

Datum zapadlosti plačila na položnici komunale pa je bil 28.6. 2019.

Torej, če zaključimo naše razmišljanje – ljuba podjetja ne postanite birokrati. Razmišljajte komu kaj pošiljate in imeli boste veliko manj problemov z neplačniki.

Upokojenci tako vse vedno plačamo – ker so nas že skozi leta dresirali. Problem je v tem – da ne zmoremo plačevati vsega, kar si vi izmislite – ker moramo tudi živeti. Še!

…in da moramo plačati svoj grob v času počitnic – no, za to se vam pa najlepše zahvaljujemo. Zdaj vsaj vemo, kam spadamo!

Napisal: Mikki