Ker je preveč strank v parlamentu, bi ustanovili še tri dodatna ministrstva?

Napoved morebitne Šarčeve koalicije, da bi ustanovili še tri dodatna ministrstva (za regionalni razvoj, za energetiko in za digitalizacijo), je dodobra razburila volivce.

Že vsa leta se govori, kako je potrebno zmanjšati birokratizacijo države, zmanjšati število zaposlenih v raznih uradih in spremeniti način dela javnih uslužbencev.

Zdaj pa pridejo Šarčevi z najavo še več ministrstev in še več birokracije. Zakaj menite, da to načrtujejo?

Mi smo skorajda prepričani, da zato, ker je premalo pomembnih položajev za tako veliko število strank. In ker na stolu ministra ne moreta sedeti dva, bi ustanovili kar tri nova ministrstva z več sto na novo zaposlenimi.

Nam se to zdi norčevanje iz državljanov, še posebej ker vemo, da niti obstoječa ministrstva ne delajo v dobro ljudi, ampak večinoma zgolj v dobro strank, ki jim pripadajo.

Namesto, da bi število zaposlenih po ministrstvih zmanjšali; pripravili učinkovite ukrepe, ki bi zmanjšali birokracijo; od ministrov zahtevali ne le politično odgovornost, temveč tudi finančno – si mislijo narediti nova, dobro plačana delovna mesta, namenjena strankarskim izbrancem.

Podlo in nesramno do davkoplačevalcev, ki nosijo vsa finančna bremena takšnega neodgovornega ravnanja. Prepričani smo, da imamo za našo majhno državo povsem dovolj ministrstev – le njihovo učinkovitost je potrebno krepko izboljšati.

Sicer pa – kar naredite si nova ministrstva, kar zaposlujte vedno več birokratov – tokrat tega ne bomo pozabili – se vidimo na naslednjih volitvah!

Napisal: Mikki