Kdo odloča v imenu slovenskih državljanov in kaj nam nenapovedano pripravljajo?

Foto: pixabay.com

Kar nekako smo se že navadili na to, da nimamo povsem točnih informacij o tem, kaj se zares dogaja v Sloveniji. Ves čas nam nekaj skrivajo ali pa novice tako olepšajo, da nismo pozorni na posledice.

To bi lahko rekli tudi za novico prejšnjega tedna, ko je bilo govora o 49 migrantih ujetih na Sredozemskem morju na ladjah nemških človekoljubnih organizacij.

Če so bile ladje torej nemške, bi pričakovali, da za migrante poskrbi Nemčija. Ker pa v Evropi trenutno ne velja nobena logika, so se za rešitev teh 49 solidarnostno odločale tudi druge države – Nemčija, Francija, Portugalska, Irska, Romunija, Luksemburg, Nizozemska in Italija.

In ne boste verjeli – tudi Slovenija bo v duhu solidarnosti sprejela 5 migrantov s te ladje. To so sporočili iz urada vlade za komunikacije.

Več si preberite TUKAJ!

Je nas državljane kdo vprašal ali si tega želimo? Smo bili o tej nameri sploh kaj obveščeni?

To pa še ni vse – prav v povezavi s tem dogodkom lahko preberemo tudi drugo novico, namreč, da bo vlada zaradi povečanega števila prosilcev za azil potrebovala dodatne poslovne in nastanitvene prostore, opremo, vozila in 32 novih zaposlitev.

Več si preberite TUKAJ!

Si predstavljate ta strošek?

Vlada bo to zagotovila denar za ilegalne migrante, nekateri naši študentje pa še čakajo na štipendije?

Veliko naših upokojencev je trenutno energijsko revnih – preberi po domače – nimajo za kurjavo in zmrzujejo, vlada pa bo kupila 4 nova vozila, ker jih potrebuje za migrante?

Ves čas se pogovarjamo o tem, kako pomagati starejšim, da ostanejo čim dlje doma – vlada pa bo namesto negovalk zaposlila 32 ljudi, ki bodo skrbeli za migrante?

Smo ob takšnih novicah lahko vsaj malo jezni, ali je tudi to že prepovedano?

Napisal: Mikki