Kdo je v resnici pri nas intelektualec ali kdo je imel tako vplivne starše, da se mu ni bilo potrebno učiti?

Foto: pixabay.com

Nismo prepričani, da ste postali pozorni na titule, ki krasijo bodoče poslance predlagane vlade – zato vas dobronamerno opozarjamo – spremljajte tudi to!

Mi ves čas spremljamo, kako delujejo na primer mednarodno priznani ustavni pravniki (na primer Miro Cerar) v realnosti. So njihovi zakoni presežki ali na našem ustavnem sodišču padejo?

Kolikor smo zaznali, je v prejšnjem sestavu zagovarjal zakonodajo, ki ni bila v skladu z našo ustavo.

Nas predvsem zanima kako lahko ima potem naziv mednarodno priznanega pravnika (tako so ga namreč imenovali mediji, še pred njegovo izvolitvijo), če njegovi predlogi padejo že na našem ustavnem sodišču?

Je pa to seveda zgolj en primer, ki nam poraja vprašanja o razgledanosti in intelektualni sposobnosti izvoljenih.

Ne bomo govorili in pisali o doktorjih; sodnicah in podobno, ki uporabljajo mašila med stavki – celo, če berejo!

Vsi, ki smo samo povohali visoko šolstvo vemo, da moraš temo o kateri razpravljaš poznati ali pa ne razpravljaš, ker pač ne veš za kaj gre!

V našem parlamentu je v zadnjih letih postalo povsem drugače. Govorijo? Ne, berejo nekaj, kar so jim napisali drugi (najbrž pametnejši in potem bralci napisanega nimajo niti najmanjše možnosti slediti konstruktivni razpravi) ; nimajo svojih idej; glasujejo, kot jim ukažejo in podobno.

Je to sploh še parlament? Skupina bebcev, ki ne sestavi niti enega svojega stavka in nam želi vladati?

Šarčeve garniture poslancev še nismo spoznali – ostali pa – imamo vas na dlani, napisani nareki; nerodno prebrani (z zatikanji, ker pač berete tuji tekst!) in prav vsi brez konkretizacije razprave!

Prav zaradi tega sprašujemo

– bi res magister, doktor, inženir in podobni nazivi uporabljal takšne “plonk ceglce” ali bi se odločil po svoji vesti in povedal kar misli?

Kaj mislite koliko so res šolani poslanci in kdo izmed njih si v resnici zasluži naziv, ki ga nosi?

Razmislite malo, kako stežka ste vi prišli do izobrazbe. Kako jo sedaj cenite. Kaj vam omogoča in daje. Še bolj pa razmislite kdo zdaj odloča o vašem življenju. Se vam še vedno zdi to normalno in prav?

Napisal: Mikki