Katarina Ritlop praznovala 90 let, VIR: Tone Tavčar za Občino Polzela

V ponedeljek, 24. aprila 2023, so župan Jože Kužnik in predstavniki krajevne organizacije Rdečega križa, KARITAS in Društva upokojencev obiskali Katarino Ritlop, ki je praznovala 90. rojstni dan.

Slavljenka je med svojimi sorodniki in sosedi najbolj prepoznavna kot oma (omica). Rojena je bila v Prekmurju v kraju Črenšovci. V družini je bilo osem otrok. Že davnega leta 1955 se je s svojim prvorojencem Francijem preselila v »dolino zelenega zlata« in bila do upokojitve zvesta delu na zemlji pri takratnem Kombinatu. Skupaj je povila šest otrok – tri deklice in tri fante, ki so ji ustvarili bogat naraščaj. Tako je sedaj ponosna mama vsem šestim otrokom, babica je 15. vnukinjam in vnukom (bilo jih je 17) in ima kar 28 pravnukinj in pravnukov.

Pred odhodom so z omico tudi zapeli, saj je prepevanje še vedno njeno veliko veselje. Zvesta je še urejanju okolice svojega dom in kartanju s svojimi bližnjimi. Prav rada se udeležuje srečanj svojih sosedov v ulici, ki pa jih tudi ni malo. In tam je vedno »glavna«.

Slavljenki želimo VSE NAJBOLJŠE tudi z našega uredništva!

 

Spletno uredništvo

VIR: Občina Polzela