Kam plujemo in kdo je naš kapitan – smo na vlaku, brez strojevodje ali na ladji?

Foto: TIGR

Če poslušamo in beremo medije, smo državljani rahlo zmedeni – eni obljubljajo vlak prihodnosti, drugi nam grozijo s potopom države.

Kje smo torej državljani Slovenije?

Eni nas prepričujejo, da smo tako ali tako premajhni, da bi karkoli spremenili; drugi nam pripovedujejo o uspehih naših mladih podjetnikov v tujini.

Kje smo torej državljani Slovenije?

Pa poglejmo z zornega kota volivca, ki se je zadnjih volitev udeležil:

– najprej  – prav vsi, ki so ostali doma, se mu smejijo – njihov moto: “Saj se ne bo nič spremenilo!” še kako drži.

– na volitve je odšel z željo,da se nekaj v naši državi spremeni – zdaj je globoko razočaran in osramočen, še bolj pa negotov glede svoje prihodnosti.

– volivec nikakor ne more razumeti, da so vsi NE-izvoljeni na položajih, kjer lahko odločajo o njegovem življenju.

– tudi ne more razumeti, da bi naj to bila demokracija – torej volja ljudstva. Kako se na položaje lahko vrnejo ljudje, ki jim volivci ne zaupajo, če imamo demokracijo?

– nekateri so volili Šarca, ki je obljubljal novo politiko – v državni zbor pa pripeljal politiko, ki so jo volivci na volitvah zavrnili. Mu še kdo verjame ali je spet nov obraz, ki so ga ustvarili mediji – volivci pa nasedli in ponovno bili ogoljufani?

– volivec se sprašuje, zakaj sploh potrebujejo njegov glas, če se v resnici prav ničesar ne spremeni. Na naslednjih volitvah bo prav gotovo ostal doma, ker njegov glas nima teže in rezultatov.

– da je problem v našem volilnem sistemu, čivkajo že ptički. Najbolj se je to pokazalo v Evropskem parlamentu, kjer so napačno napovedali Janšo – prišel pa je Šarec. Ampak o tem se pa v naših medijih ne piše!

Ob vseh teh resnicah, pa mi dodajamo – pojdite na volitve! Na volitvah nas je premalo, da bi kaj spremenili; množično moramo izrabiti moč demokracije.

In ni vrag, če bomo začeli spoštovati možnost odločanja, se bodo zgodile tudi spremembe; le zaupati moramo v svojo moč in udeležbo.

Vsem volivcem, ki ste se udeležili zadnjih volitev sporočamo – vaša pot je prava in prav tako vaša dejanja – skupaj smo močni, nikar ne pozabite tega in v volitve povabite še svoje sosede.

Sploh ni pomembno, koga volijo – namen volitev je naša DEMOKRACIJA. Tega si pa ne smemo vzeti – pojdite torej na volitve in volite ljudi, ki jim zaupate.

Napisal: Mikki