Kakšna politika nas čaka?

Foto: TIGR

Kolumna

Volilna nedelja je mimo in izzid je streznil marsikoga. Ko že misliš da ljudje vsaj malo spremljajo se zaveš da temu pač ni tako. Slovenski volivci in volivke so odločali in zaupali vodenje države reciklirani eliti, ki jo vodijo glavni akterji vzporednega mehanizma. Ti imajo v lasti direktno ali indirektno večino medijev v Sloveniji, zato tudi ni bilo sila težko pridobiti volilce. Z lažmi in zavajanji, predvsem pa z prikrivanjem ozadja in poslov glavnega nasprotnika v volilni kampanji proti Janši, jim je uspelo zbrati več kot dovolj volilcev za postavitev trdne leve vlade za naslednje 4 leta.

V preteklem 4 letnem mandatu smo slovenski volivci imeli možnost izkusiti politiko dveh si popolnoma različnih vlad. Prva vlada Marjana Šarca je Slovenijo pustila na cedilu v trenutku, ko je bilo potrebno najbolj strniti svoje vrste in popeljati državo skozi krizo.

Vladna koalicija pod vodstvom Slovenske demokratske stranke, je v času zdravstvene krize prevzela odgovornost, ter skupaj z koalicijskimi partnerji vrnila Slovenijo nazaj na svetovni zemljevid. Ta vladna koalicija je dosegla rekordne gospodarske rezultate, saj imamo najvišjo zaposlenost in še nikoli nižjo brezposelnost, delavce podjetja danes iščejo z lučjo pri belem dnevu. Očitki levih strank o brezciljnem zadolževanju v času vlade Janeza Janše, so neutemeljeni, saj se izvaja več kot 2000 projektov po celi Sloveniji, 4,7 mrd EUR pa je vlada namenila tudi za odpravo posledic epidemije. Dejstvo, ki opozicijskim strankam in Gibanju svoboda ni všeč, je to, da Slovenija z podpovprečnim zadolževanjem glede na povprečje EU dosega nadpovprečne rezultate.

Opozicija “KUL” in Robert Golob z svojo “Svobodo”, predstavlja čisto nasprotje. V novi vladi bodo sedaj po vsej verjetnosti prisotni tudi ostali politiki iz KULa, ki niso bili izvoljeni v parlament in ki dokazano med seboj ne morejo sodelovati oziroma sodelujejo samo toliko časa, dokler imajo od tega koristi, kar se je potrdilo ob neusklajenem odstopu Marjana Šarca. Šarčeva vlada je namesto, da bi gradila domove za starejše in poskrbela za dolgotrajno oskrbo, poskrbela za financiranje nevladnikov, ki v današnjem predvolilnem času za njih izvajajo vso kampanjo in to kljub temu, da sami ne kandidirajo, kar je čista kršitev slovenske zakonodaje. Bodo pa sedaj ti nevladniki tudi verjetno bogato nagrajeni za svoje delo.

V prihodnosti lahko od teh akterjev… NVO in ostalega kolesarjata v sodelovanju z Štruklovimi sindikati, pričakujemo popolno tišino. Cilj je bil dosežen- Padec Janševe vlade in postavitev politike v prid globoki državi. Demokracija torej deluje ko vidimo… vsaj na papirju in ne v pluralnosti medijev in čistosti sodišč. In tako so ljudje so zopet nasedli novem obrazu, ki jim ga je plasirala globoka država.

Mikki