Že oktobra 2017 je na predlog SDS Odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obravnaval problematiko razraščanja in zaraščanja ambrozije ter skupaj z različnimi deležniki s področja kmetijstva, okolja, infrastrukture in zdravja skušal poiskati odgovore in rešitve. Sprejet je bil tudi sklep za učinkovito ozaveščanje ter ukrepanje v smeri preprečevanja razraščanja ambrozije.

Poslanec Tomaž Lisec je na ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ireno Šinko naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s preprečevanjem razraščanja in uničevanjem ambrozije.

Za vas spodaj objavljamo poslansko vprašanje v celoti.

Oktobra 2017 smo na predlog SDS na Odboru za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obravnavali problematiko razraščanja in zaraščanja ambrozije ter skupaj z različnimi deležniki s področja kmetijstva, okolja, infrastrukture in zdravja skušali poiskati odgovore in rešitve.

Sprašuje sledeče:

1. Kateri vsebinski in finančni ukrepi so bili v letih 2020, 2021 in 2022 sprejeti v smeri sprejetih sklepov?

2. Kateri vsebinski in finančni ukrepi s strani vlade se v spopadanju z ambrozijo načrtujejo v letih 2023, 2024 in 2025?

3. Kateri ostali deležniki (kako, s koliko finančnimi sredstvi) so v preteklih letih sodelovali pri preprečevanju razraščanja in uničevanja ambrozije?

 

Spletno uredništvo