Kaj se dogaja v Šoštanju – hrana končala v smetnjaku?

Foto: google.com/maps

Neprijetno nas je presenetila novica, ki smo jo danes zasledili v medijih – v smetnjaku je Marko odkril kupe hrane, ki jih delijo humanitarne organizacije socialno ogroženim.

Več si preberite TUKAJ!

Ob tem se seveda vprašamo, kakšen je človek, ki neoporečno hrano odvrže v smetnjak – delavci z nizkimi plačami, pa bi to hrano najbrž z veseljem sprejeli in uporabili.

Da bo pri nas potrebno nekaj resničnih sprememb pri dodeljevanju socialnih in humanitarnih pomoči, se med ljudmi govori že kar nekaj časa.

Nehvaležnost in izkoriščanje našega socialnega sistema, postaja vedno bolj v nebo vpijoče.

Medtem ko delavci z nizkimi dohodki komajda preživijo, imamo na drugi strani uporabnike socialnih storitev, ki so delovno sposobni in jim je stanje lenobnosti pisano na kožo.

Potreben bo temeljit razmislek, kdo v Sloveniji v resnici potrebuje pomoč in kdo so tisti, ki naš sistem zgolj zlorabljajo.

Dokler pristojni organi tega ne bodo storili, bomo najbrž še priča takšnim zavržnim dejanjem, kot je metanje hrane v zabojnike za smeti.

Vse premalo se namreč zavedamo skrite revščine med zaposlenimi, ki si niti ne upajo povedati, da jim zmanjkuje hrane.

Za socialno družbo se bomo lahko imenovali takrat, ko bomo opazili stisko takšnih skritih revežev in ko bomo posledično odkrili prevare tistih najbolj glasnih, ki nenehno hodijo od vrat do vrat različnih uradov za pomoč – v resnici pa imajo vsega preveč.

Napisal: Mikki