Kaj se dogaja v Poljanah v Zgornji Rečici?

Foto: pixabay.com

Najbrž tega kraja v Sloveniji niti ne poznate in ga nikoli niste obiskali. Ampak, kot velja za celotno Slovenijo – tudi na tem območju živijo ljudje, ki imajo težave.

https://www.obcina-recica.si/objava/65477

Težave?

Seveda se med prebivalci v vsej Sloveniji vedno najde nekdo, ki povzroča nemir, slabo voljo in se morda tega niti ne zaveda. Ali pa je nalašč takšen.

Torej, obvestili so me sosedje iz omenjene lokacije, da imajo problem s krajanko, ki ne razume, kaj pomeni sožitje in prilagajanje.

Ta krajanka ima namreč pet psov – povsem nevzgojenih, ki nenehno lajajo – in so popadljivi, čeprav so za ograjo.

Rekli boste, to pač ni problem, če so za ograjo!

Morda res ne za tistega, ki tega ne doživlja vsak dan. Od jutra do večera poslušati lajež petih psov, ki jih nihče niti ne poskuša utišati – verjemite – to bi tudi vam bi najedlo “živce”.

Kakšna pa je rešitev tega problema?

V resnici niti ne obstaja. Če pokličete inšpekcijo in so psi dobro prehranjeni in na primernem bivališču – nima inšpektor kaj storiti. Psi so tudi za ograjo – torej nikogar ne ogrožajo.

Če se boste pritožili na policijo – najbrž tudi ne bo uspeha. Psi pač lajajo, ker ne znajo govoriti.

Torej – na žalost ne obstaja zakonska možnost, ki bi lastnico nevzgojenih psov oglobila in jo pripravila do tega, da bi pse tudi obvladovala, če jih že ima.

https://www.aler.si/clanki/pasji-bonton-1-lajanje.html

Krajani v vsej Sloveniji ste torej prepuščeni sami sebi, če imate težave z nevzgojenimi psi svojih sosedov, ki lajajo noč in dan.

Morda pa ne:

https://siol.net/siol-plus/pes-ki-laja-podnevi-in-ponoci-445728

Odločitev, kaj si ob vsem tem mislite, pa je seveda vaša.

Napisal: Mikki