Kaj je bilo resnično pomembno v tem tednu od moje prejšnje kolumne?

Foto: pixabay.com

Kot vsak teden smo bili bombardirani z novicami, ki nas zgolj zavajajo in zaradi tega ne vidimo, kaj se nam v resnici dogaja. Zakaj tako mislim?

Gremo torej po vrsti:

– obelodanili smo prisluškovanja Hrvaške – kar je vsekakor sramota za vsako državo, kajti vse prisluškujejo, le odkriti jih ne smejo.

LINK!

– Rjavec in njegovo ministrstvo pozvani s strani naših varnostnih organov, da ukrepajo, pa tega niso storili. Potem pa za lase privlečene izjave:

LINK!

– prisluškovalna afera s Hrvaško pa ni bila edina, ki je zaznamovala ta teden. Spravili so se še na drugo našo sosedo, to je Madžarska.

Mladina je objavila naslovnico, ki nam ne more biti v ponos, saj žali Madžarskega predsednika Orbana.

Po protestu Madžarske, so se odzvali na način, da imamo pri nas pač medijsko svobodo.

Je zaradi tega res vse dovoljeno?

Želijo naši mediji rušiti zakonito izvoljeno oblast na Madžarskem?

LINK!

– zdravnica se je želela vrniti v Slovenijo – pa so ji to preprečili – in ob tem še trdijo, da se trudijo rešiti naš zdravstveni sistem.

LINK!

Ta teden torej ena sama zmeda – ne ve se kdo pije in kdo plača. Predvsem pa ne, kaj je res potrebno reševati. Na primer zdravstvo.

Gre zgolj za pobiranje glasov za evropske volitve? In akterji v tej tekmi mislijo, da se volivcem ob vsem tem ne obračajo želodci?

Mislim, da lahko spet pričakujejo odzivnost ljudi, ki jih v resnici ni več strah povedati kaj si o vsem tem mislijo. Večina, ki jih poznam, razmišlja takole:

-Hrvaška je naša soseda in se v prisluškovanju obnaša povsem enako kot mi – tudi mi imamo SOVO. In SOVA je že takoj ugotovila, kdo je prisluškoval. Težko razumeti?

Niti ne, če razumete, da je veliko življenj odvisno prav od prisluškovanj – teroristi.

-Tole pa je res težko razumeti – Sova je ponudila pomoč pri zaščiti pri arbitraži – Rjavec jo je pa zavrnil? In Erjavec kazensko še ne odgovarja?

-Naslovnica Mladine je žaljiva in ni v skladu dobrososedskih odnosov z našo sosedo Madžarsko. Kako lahko objavijo takšno naslovnico, kljub temu, da vedo, da ga je na volitvah podprlo 70 odstotkov Madžarov? To je velika in nedopustna žalitev za naše sosede.

-in zdravnica – zelo nam je žal, vendar dokler se pri nas ne bo nekaj spremenilo – boste pač primorani delati v tujini.

Je to res naš odgovor? Ste res to volili?

Napisala: Milojka Mohor