Je šaleški lobi res toliko močan, da bo odločal o tem, kdo bo minister za pravosodje?

Foto: TIGR

Te dni lahko v medijih beremo o tem, da menda namerava SD za pravosodno ministrico predlagati Katičevo, ki je bila do sedaj (menda precej neuspešna obrambna ministrica).

Mediji so o tem povprašali prvaka SD – Židana, ki je bil včeraj izvoljen za predsednika parlamenta (je bila ta izvolitev nagrada za izgubo terana, ki jo je kot kmetijski minister zagrešil?). Vprašanja novinarjev gredo predvsem v smeri, ali so se pri SD odločili za Katičevo zaradi pritiskov šaleškega lobija.

Vzrok takšnega početja naj bi menda tičal v podatku, da na celjskem sodišču poteka sodna preiskava o nepravilnostih pri financiranju TEŠ 6 in je postala pravnomočna.

Mediji namigujejo na možnost, da bi lahko omenjena ministrica malo zaustavila predviden potek postopka.

Seveda ne vemo, če so ta namigovanja resnična, nas pa kljub temu zanima – je mar v naši državi res vse mogoče?

V SD se branijo očitkov, češ kam pa pridemo, če bomo izbirali ministre glede na to, od kod prihajajo.

S tem se seveda strinjamo – zanima pa nas – ali se ne bi ministri morda začeli zbirati glede na njihove sposobnosti?

SD spet zatrjuje, da je Katičeva povsem primerna, saj ima ustrezno izobrazbo in je menda že dokazala, da lahko uspešno vodi ministrstvo.

Nas ob tem zanima – kakšna so merila za uspešnost ministrice, ki je kot vemo vodila ministrstvo za obrambo? Kaj dokazuje njeno uspešno delo? Je dokaz uspešnosti podhranjenost naših vojakov – tako glede opreme, kot glede maloštevilnosti?

Novinarji so nekje izbrskali tudi podatek, da naj bi menda Kontič zagrozil Židanu, da če ne bo izvoljena Katičeva, bo na naslednjih volitvah za predsednika stranke SD, kandidiral tudi on.

Z delom Židana menda niso vsi pripadniki stranke SD zadovoljni in kaj lahko se zgodi, da če ne bo ubogal tistih močnejših (beri – šaleškega lobija), bo zamenjan.

Kako se bo stvar razpletala, bomo seveda spremljali. Prav tako pa bomo tudi budno opazovali s kakšnimi argumenti nam bo v prihodnje stranka SD predstavljala svoje kandidate za ministrska mesta.