Je res izpeljanka iz “volitve” – voli?

Foto: pixabay.com

O tem niti ne bi pisali, če se pri nas v tem trenutku ne bi dogajala “risanka” namišljenih likov, ki jim preprosto dišijo samo dobro plačane pozicije – za Slovenijo jih pa ne briga.

In kakšna je omenjena izpeljanka: LINK

Seveda naša izpeljanka najbrž ne drži, saj so imeli včasih vole namesto traktorjev – ti pa, ki so zdaj izvoljeni niso sposobni niti voziti v isto smer, kaj šele, da bi uskladili levi par volov, da bi znal hoditi naravnost, kot desni.

In ker imamo v parlamentu tako leve kot desne in njihove odzive, preslikajmo situacijo, če je morda podobna?

Muhavost in njihov občutek več vrednosti nekaterih nam je že prerasel čez glavo – le s čim mislijo, da so si ga zaslužili?

Pa poglejmo malo njihovo minulo delo:

– spomnimo se, SDS dvakrat vloži interpelacijo proti ministrici za zdravje – SD, DeSUS in SMC jo dvakrat podprejo. Posledica – danes razsulo v zdravstvu.

– spomnimo se makete za drugi tir – in še kar vztrajajo, da so transparentni in pošteni.

– spomnimo se vseh proti ustavnih zakonov, ki so dokaz, da tiščijo  z glavo skozi zid. Za koga?

– spomnimo se arbitraže – brez pravega soglasja v parlamentu, so pred dnevi vložili tožbo proti Hrvaški.

– spomnimo se prodaje Ljubljanske banke – ne smejo si izplačati dividend – in spet nekaj “štrikajo”, kako bi zaobšli evropsko zakonodajo. Posledice bo nosila naslednja vlada.

– spomnimo se terana in ministra Židana, ki ga je izgubil zaradi nesposobnosti in ne poznavanja evropske zakonodaje.

Po vsem tem kaosu gremo končno na volitve in z veliko večino izvolimo desno, saj smo prepričani, da je potrebno postaviti Slovenijo spet na pravi tir in jo popeljati naprej (pa smo spet na začetku izpeljanke in napišemo prispodobo):

Glej ga zlomka – spet se najde levi vol, ki vleče v grmovje in sili s tlakovane ceste. Kaj storiti?

Ker nismo mučitelji živali, odpade pretepanje, torej je najbolje, da tudi desnega usmerimo v robidovje in počakamo, kaj se bo zgodilo.

Se bo levi vrnil na cesto, ko ga bo dovolj prebodlo trnovo grmovje in osat?

Če zaključimo – v resnici nam je zdaj po tolikih letih že povsem vseeno – če levi vol ne razume, kaj pričakujemo – bomo kupili novega; sedanjega pa prodali v Venezuelo, ker je tam dovoljeno in zaželeno hoditi po močvirjih lakote in uboštva. Zelo mu bo lepo, ker se v normalni demokraciji nikoli ni udomačil in nikoli ni razumel, da je veliko bolje vleči voz po široki, tlakovani cesti, kot pa brezglavo riniti v grmovje brezupa.

Ja, kmetovanje v Slovenije je oteženo, ker so na delovnih mestih še vedno voli – namesto traktorjev.

Napisal: Mikki