Je lani vsak Velenjčan “prispeval” 13 evrov v mestni proračun?

Foto: google.com/maps

V medijih smo zasledili zanimiv podatek, ki se tiče tudi Velenjčanov. Pišejo in analizirajo namreč podatke o plačilu glob zaradi nepravilnega parkiranja.

Velenje se je po tej analizi uvrstilo v sam vrh (prednjačita Ljubljana in Maribor), saj je pri izračunu plačila glob nastal podatek, da je vsak Velenjčan plačal kar 13 evrov v mestno blagajno.

Redarji so menda kaznovali 3.642 voznikov, ki so skupno plačali 320.000 evrov. Če to razdelimo na kaznovance, dobimo podatek, da je vsak izmed njih plačal v povprečju okoli 90 evrov.

Tako o tem pišejo mediji.

Mi pa se nehote vprašamo – zakaj je bilo teh 320.000 evrov porabljenih? Se je kje morda asfaltirala in popravila kakšna cesta?

Stranske ceste izven Velenja so v katastrofalnem stanju. Na to že lep čas opozarjajo krajani zaselkov okoli Velenja – pa se v tej smeri nič ne spremeni.

Če že pobirajo globe zaradi nepravilnega parkiranja v mestu, bi bilo najbrž koristno, da se ta denar nameni za izboljšanje prometa – ne zgolj v mestu, temveč tudi v okolici. Tudi okoliški prebivalci plačujejo davke, cestnino in prav bi bilo, da se na njih ne bi vedno znova pozabilo.

Lahko pa da Velenje potrebuje novega župana, ki se ne bo ukvarjal zgolj z mestom, temveč bo spoštoval tudi tiste iz obrobja centra. Predvsem pa da ne bo tik pred volitvami, kot vsakič, opozarjal, da je potrebna obnova cest in s prstom kazal na državo. Kajti tudi krajevne ceste so zelo slabe!

Nov župan bi morda manj obnavljal preživeto zgodovino v obliki spomenikov in namenil kakšen evro za izboljšanje prometa živih občanov.

Za zaključek vam želimo, da prihodnje leto ne bi bili tudi vi zajeti v statistiko oglobljenih zaradi nepravilnega parkiranja.

Več na:  www.zurnal24.si