Izrojeni prazniki – ste mar to želeli v borbi za Slovenijo?

Foto: pixabay.com

Če beremo komentarje še živečih za samostojno Slovenijo, lahko postanemo globoko razočarani, kajti vsi po vrsti pričajo o upanju na spremembe, ki se niso zgodile.

Občutek današnjih volivcev je najbrž kar pravšen – vrtimo se v začaranem krogu, ki ni demokracija; ki še ni totalitarizem – njegovo vrtenje pa vedno bolj izkazuje, da bi se lahko tam ustavil.

Slovenija potrebuje upanje.

Slovenija še bolj potrebuje cilj.

Slovenija najbolj potrebuje državljane, ki jo ljubijo.

Ne razumemo kdaj se je zgodilo to, da jemljemo lepote Slovenije za nekaj samoumevnega?

Kje je bil tisti prelom našega čustvovanja, ko smo se sprijaznili s tem, da ni več pomembno zelenje, naše gore, naše reke, naše morje?

Kdaj smo se nehali zavedati lepot naše domovine in pristali na to, da o tem niti ne smemo več govoriti in se jih veseliti?

Kaj torej priporočamo – vemo, da ljubite Slovenijo, saj ste še vedno tukaj. Vemo, da težko živite, pa ste kljub temu toliko domoljubni, da ne želite drugam. Vemo tudi to, da ostajate tukaj zaradi prednikov in spominov nanje.

Vse to vemo, pogrešamo zgolj to, da bi to tudi povedali!

Se sprašujete kako? Na volitvah se to da spremeniti brez žrtev in prijazno. Kaj nam manjka – ne pridete na volitve, ker ste ujeti v krog “vsegliharstva”.

Niso vsi isti, nikoli niso bili in nikoli ne bodo.

Daleč smo od volitev – vendar, če želite kaj spremeniti in ne živeti kot roboti – spremljajte politiko in na naslednjih volitvah bodite volivci!

Pa srečno – 2019; 2020; 2021;…

Napisal: Mikki