ŠTAB CIVILNE ZAŠČITE POLZELA SPOROČA

  • za zbiranje kosovnih odpadkov (pralni stroji, sušilni stroji, štedilniki itd.)so postavili dva velika kontejnerja na parkirnem prostori poleg nogometnega in tenis igrišča na Savinjski cesti (Breg pri Polzeli). V kontejner je dovoljeno nalagati odpadke do višine kontejnerja.

Za pomoč gasilcev PROSIJO, da ne kličete številke 112, ampak direktno domače gasilce na telefonsko številko 059 125 659.

V športni dvorani imajo organizirano nekaj urno dnevno varstvo otrok, katerih starši čistijo svoje imetje.

DONACIJE POHIŠTVA

Vse občanke in občane obveščamo, da lahko prizadetim v poplavah pomagate z materialnimi stvarmi, kot so hladilniki, pralni stroji, omare, vzmetnice, postelje, ipd.

Zato vabimo vse, ki lahko pomagate, da se obrnete na Občino Polzela na [email protected] ali na telefon 03 703 32 00 ter sporočite katere materialne stvari lahko podarite.

ZBIRANJE ODPADKOV

Obveščamo vas, da bodo danes, v nedeljo, 6. avgusta, zbirni centri za odpadke družbe Simbio izjemoma odprti. S tem želimo pomagati vsem občanom, ki so se soočili s katastrofalnimi poplavami, da začnejo s čiščenjem posledic.

Odprti bodo vsi zbirni centri v upravljanju naše družbe Simbio, torej zbirni centri Bukovžlak, Žalec, Braslovče, Prebold, Vransko in Polzela. Zaprt bo le ZC Vojnik.

Zbirni centri bodo odprti med 10. in 16. uro.

V primeru gneče v zbirnih centri v Spodnji Savinjski dolini lahko občani te regije svoje odpadke pripeljejo tudi neposredno v ZC Bukovžlak.

OBVESTILO ZA PROSTOVOLJCE

Civilna zaščita Občine Polzela prosi vse prostovoljce, ki so psiho-fizično pripravljeni, za pomoč pri odpravljanju posledic poplav!

Starejši občani, ki sami ne zmorejo, vljudno prosijo za pomoč pri čiščenju stanovanjskih objektov in odstranjevanju inventarja iz poplavljenih stanovanj.

Vse, ki bi bili pripravljeni priskočiti na pomoč, vljudno prosijo, da svojo pripravljenost javijo na telefonsko številko

0591-25-659.

Za topel obrok bo poskrbela Civilna zaščita, za ustrezna oblačila in obutev pa vas prosimo, da poskrbite sami. V kolikor imate možnost uporabe lastnih lopat, vas vljudno prosimo, da jih vzamete s sabo.

 

Spletno uredništvo

VIR: Občina Polzela