Imamo problem z nezakonitimi prestopi meje ali nimamo?

Foto: pixabay.com

O problemih, ki jih predstavljajo nezakoniti prestopi s Hrvaške v Slovenijo smo že pisali. Zanimivo pri tem je, da v predvolilnem času o tem ni bilo niti pol ure govora.

Kako se bodo stranke odzvale na ta problem? Kaj bodo ukrenile, da se stanje občutno izboljša? Kaj bodo posamične stranke storile, da zavarujejo nas – državljane?

Po našem mnenju bi bila morala biti to glavna tema predvolilnega časa kajti – kaj ti pomeni vlada, če izgubiš državo?

Še bolj zanimivo je, da so začeli mediji takoj po volitvah pisati o tem, kakšen velik problem nas čaka in da so dosedanji prestopi zgolj kaplja v morje v primerjavi s tistim, kar prihaja.

Da nekaj v poročanju medijev in posmehovanju vseh levih strank, kadar je SDS omenil migrante, ne bo držalo, je postalo jasno že tedaj, ko je Avstrija napovedala, da bo na svoje meje s Slovenijo poslala okoli 1000 policistov.

Mediji prav tako zamolčijo podatek, da Turčija izsiljuje Evropo in da ima namen na naše ozemlje poslati okoli 3 milijone migrantov.

Ali ta podatek sploh doseže naše voditelje strank, razen Tonina, Jelinčiča in Janšo? Je morda Šarec v svojem “spisu”, ki naj bi bila koalicijska pogodba, govoril kaj o tem? Razmišlja o tem Židan, ki pred kamerami zgolj “jamra”, da z SDS pa že ne v vlado? Se strankam, ki smo jih omenili v resnici sploh sanja, kaj delajo Sloveniji in svojemu narodu? Najbrž ne.

Ker če bi imeli vsaj malo narodnostne zavesti, bi najprej poskrbeli za nas – staroselce in potem pomagali drugim, kolikor bi pač lahko. Trenutno stanje je obratno – najprej se poskrbi za nezakonite prišleke, naše obubožane upokojence in delavce pa se ne vidi.

Nas tepejo davščine.

Mi smo zakonsko tako omejeni, da si že skoraj dihati ne upamo svobodno.

Na drugi strani prestopajo mejo (kdo – je veliko vprašanje) brez dokumentov in brez vsakih obveznosti do države.

Ti ilegalci imajo vse zastonj – elektriko, komunalo, hrano, stanovanje in udobje, ki ga lahko upokojenec, ki je 40 let delal za to državo, samo sanja.

Je to pravično in odgovorno?

Vse besedičenje kdo bi s kom sodeloval je brezpredmetno, ker se bojujejo zgolj za položaje na ministrstvih in za obstanek v parlamentu.

Resen program za popravilo in normalizacijo stanja v Sloveniji imata zgolj stranki NSi in SDS, pa če je komu prav ali ne. Zakaj ne bi rekli bobu bob?

Kar je res je res, pa naj Levica še toliko ponuja program Venezuele, SD – program stare Jugoslavije, SMC – neodločenost in nespametno vladavino (če pogledamo samo zdravstvo!),…tudi ostale stranke ne ponujajo rešitev, ki so v tem trenutku odločilnega pomena za obstoj Slovenije.

Torej, kaj naj rečemo za zaključek – morda zgolj to – nehajte nas obremenjevati z ideologijo, pljunite v roke – kot to delajo “knapi” in poskrbite za Slovenijo, če ste že bili izvoljeni.

SDS nima garij, ošpic ali uši – ima pa dober program, ki mu je potrebno slediti (in dodati še vaše ideje in točke programov), če želimo jutri še imeti Slovenijo. Mi, volivci smo odločili, da želimo ta program – sramota, da tega ne upoštevate – se vidimo na naslednjih volitvah!

Napisal: Mikki