Hisense bo prevzel večinski del japonske korporacije!

Foto: https://www.sanden-europe.com/product/heat-pump-system/

Prvega marca so iz družbe Hisense Home Appliances sporočili, da načrtujejo vpis več kot 83 milijonov delnic korporacije Sanden, ki kotira na tokijski borzi.

Sanden je vodilni svetovni proizvajalec in dobavitelj avtomobilskih klimatskih kompresorjev in avtomobilskih klimatskih sistemov z visoko stopnjo prepoznavnosti globalne blagovne znamke in je bil v 2019 drugi na svetu po tržnem deležu avtomobilskih klimatskih kompresorjev.

Električne kompresorje uporabljajo za električne avtomobile – tehnologija hitrega polnjenja.

“Hisense že vrsto let krepi svojo prisotnost v industriji inteligentnih gospodinjskih aparatov in ima razvit globalni sistem dobaviteljev, večjo pogajalsko moč ter prvovrstne talente in proizvodne vire.

Po vpisu Sandenovih delnic bo Hisense to podjetje uporabil kot jedro za širitev v panogo avtomobilskih kompresorjev za klimatizacijo in v avtomobilsko klimatsko industrijo, za širitve Hisensa v različne panoge in za povečanje donosnosti Sandena z izmenjavo tehnologij, delitvijo dobavne verige, talentov in proizvodnih virov.”

Hisense je dobil bogate izkušnje tudi s prevzemom Gorenja. Takole sporočajo:

“Hisense prevzel prvo evropsko podjetje, Gorenje, ki je po 15 mesecih integracije izgube spremenilo v dobiček.

Hisense si je s prevzemi nabral bogate izkušnje pri povezovanju ekip, lokaliziranem upravljanju in usklajevanju virov, kar je v industriji pritegnilo veliko pozornosti.”