Govori Šarec svoja mnenja za “šankom” ali je naš predsednik vlade?

Izjava gospoda Šarca, da je medijsko reklamiranje državnih podjetij komentiral, kot posameznik, je naravnost zaskrbljujoča.

Se morda ne zaveda, da se je sam postavil na mesto predsednika parlamenta? Volivci ga itak niso izvolili na to mesto – je dobil daleč premalo glasov, celo po našem volilnem sistemu, ki je kot vemo, skregan z vsako logiko – pa vendar je sedaj predsednik parlamenta.

Imamo volivci sploh pravico, da se položaju primerno tudi obnaša in da so njegove izjave posledično primerne njegovemu položaju?

Volivci se nikakor ne bomo sprijaznili s tem, da daje izjave, ki negativno razburkajo našo gospodarstvo – potem pa naknadno reče, da je govoril kot državljan.

Državljani se pogovarjamo za “šankom”, v družinskem krogu, med prijatelji, med znanci v trgovini – naše izjave in pogovori niso objavljeni v medijih!

Spoštovani Šarec – morali se boste odločiti, kaj želite biti – državljan z volilno pravico (ki jo potem vedno nekdo spretno izigra, zaradi našega volilnega sistema) ali premier, katerega izjave so objavljene v vseh medijih.

Oboje ne gre, ker niste več župan!

In ja, tudi župani se zavedajo svoje funkcije in ne smetijo po medijih z izjavami, ki bi škodile gospodarstvu. Pa brez zamere – visoke politike se je pač potrebno učiti.

Napisal: Mikki