GORENJE PREJELO ŠE DVE ZAHTEVI

Gorenje je 21.11. in 22.11. prejelo še dve identični zahtevi za izreden sklic skupščine in sicer od

Raiffeisenbank Austria d.d., Magazinska 69, 1000 Zagreb

in

Splitska banka d.d., Domovinskog rata 61, 21000 Split.

 Oba sta manjšinska delničarja in z številom delnic ne dosegata zakonsko določenega števila delnic (ene dvajsetine osnovnega kapitala), kar bi bil pogoj, da bi poslovodstvo moralo sklicati skupščino.

Kljub temu, bodo v Gorenju vse tri zahteve, prejete do sedaj, obravnavali skupaj. Obenem še sporočajo, da če bodo prejeli od delničarjev še kakšno zahtevo, tega NE BODO javno objavili – bodo pa VSE ZAHTEVE obravnavali skupno.

Odziv nadzornega sveta glede zahteve za sklic skupščine delničarja Sluiterja:

 Vsak delničar ima pravico zahtevati spremembe v nadzornem svetu, če z njihovim delom ni zadovoljen. Res pa je tudi, da mnenje enega delničarja ni pogoj za menjavo, saj je zato potrebna večina treh četrtin navzočih delničarjev na skupščini.

Obenem želijo člani nadzornega sveta poudariti enotnost, čeprav se med njimi občasno pojavijo razhajanja, jih s pomočjo dialoga presežejo. Morebitne razlike med mnenji članov, ki jih v svoji zahtevi po menjavi dveh članov navaja Sluiter, ne držijo.

Pritiski na GORENJE in vodilne so se in se bodo vršili iz strani posameznikov. Našim vodilnim v Gorenju želimo vso srečo pri vodenju in ohranjanju  delovnih mest. Upamo, da jim čuta za delavce v Velenju ne bo nikoli zmanjkalo!