Gorenje – analiza kontaktov, ki so privedli do okužbe!

Foto: pixabay.com

Zaradi velikega števila okuženih v Velenju – trenutno jih je že 24 – in ker je nekaj teh tudi zaposlenih v Gorenju, so opravili analizo, kje so se le-ti okužili.

Takole so sporočili o rezultatih analize:

“Ob analizah kontaktov in pogovori z nekaterimi od okuženih s COVID-19, ki so zaposleni v Gorenju, je mogoče sklepati, da je bil vir okužbe neformalno druženje zunaj delovnega časa.

Glede na to, da je tudi Vlada Republike Slovenije podala usmeritve in priporočila glede omejevanja gibanja, jih prosim upoštevajte tudi zunaj območja tovarne.

Zadnji potrjeni primeri okužb s COVID-19, ki prihajajo iz Gorenja, n​​akazujejo, da bi lahko vir okužbe predstavljalo neformalno druženje zunaj delovnega okolja.

Ker smo na takšnih druženjih bolj sproščeni, se spozabimo in opustimo nošenje priporočene zaščitne opreme, pogosto se zbližamo na razdaljo, ki je manjša od priporočene varnostne razdalje, s čemer omogočimo širjenje virusa med prijatelje, znance in goste.

Ravno takšno sproščeno okolje lahko prestavlja tveganja okolje za prenose okužbe.

Seveda podjetje ne more preprečiti prostočasnih aktivnosti zaposlenih in vplivati na preživljanje prostega časa, želimo pa deliti z vami izkušnjo, da se v takšnih okoljih, kjer predstavlja upoštevanje varnostnih priporočil izziv, virus lahko hitro širi.”

Upoštevajte torej priporočila – pozabite na piknike in podobna druženja, letos je to lahko smrtno nevarno. Ostanite zdravi!