Gorenje – akcija Čisto veselje

Foto: gorenjegroup.com

Letos je že tretjič potekala akcija, ki bo omogočila otrokom iz šibkejših družin počitnice v družbi sovrstnikov. Posamezniki in podjetja so letos zbrali kar 280 ton odpadnih materialov. 37.600 evrov bo porabljenih za počitnice 80 otrok pod okriljem Botrstvo v Sloveniji. Jure Fišer, direktor Gorenje Surovina, je ob tem dejal:

“Del politike našega podjetja je poleg ekološke note tudi družbena odgovornost. Skozi proces osveščanja o pomembnosti zbiranja in ločevanja odpadkov smo ljudem pokazali pot združitve teh dveh dejavnosti. Kakovost akcije so zaznali tudi naši poslovni partnerji, brez katerih bi težko dosegli takšen uspeh, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Veseli smo, da smo skupaj ustvarili tako uspešen projekt.”

Tudi letos je akcijo podprlo tudi podjetje Spar Slovenija. Mag. Igor Mervič je izpostavil:

“Družbena odgovornost je pomemben del našega podjetja, zato smo se v letošnjem letu s ponosom že drugič pridružili akciji Čisto veselje in prispevali k zbranemu znesku za počitnice otrok. Še posebej pomembno nam je, da ob osveščanju o pomenu zbiranja in ločevanja odpadkov pomagamo najšibkejšim – otrokom – in  jim z nepozabnimi počitnicami podarimo čisto veselje.” 

Predsednica Zveze prijateljev mladine, Anita Ogulin je opozorila na prikrajšanost otrok revnih staršev:

“Otroci iz takih okolij se težje povezujejo, pogosto so posledica stisk tudi čustvene in vedenjske motnje. Ti otroci nujno potrebujejo povezovanje, vendar ker se težje vključujejo v skupine, pogosto izpadejo iz organiziranih dejavnosti. S sredstvi iz Čistega veselja pa jim omogočamo ravno to – veselje, ker imajo možnost vključitve in pomoč dodatnih spremljevalcev. Prav to pa je izrednega pomena za razvoj in odraščanje v funkcionalne in zdrave osebe. Zares smo hvaležni vsem, ki so tudi letos sodelovali, se potrudili in pripeljali odpadne materiale ter narisali nasmehe na obraze otrok.”