Njegov današnji spremljevalec naj bi bil portugalski premier, kje pa je Tina? S Falconom bo po proračunski seji vlade premier Robert Golob danes odletel v Frankfurt z namenom, da bo ujel začetek tekme med Slovenijo in Portugalsko.

Ministri bodo na proračunski seji, ki se bo začela opoldne, nadaljevali dogovarjanja o proračunskih načrtih za zadnjih dve leti vladanja, parlamentu morajo načrte zbiranja in porabe denarja v letih 2025 in 2026 predlagati do konca septembra.

Današnja pot premiera v Frankfurt je sprožila nekaj zapletov, ker je premier zaradi preveč obveznosti prestavil ob 15. uri sklican posvet šefov vseh parlamentarnih strank o spremembi volilne ureditve po posvetovalnem referendumu, na katerem je bila večina za uvedbo preferenčnega glasu. Prestavitev skoraj takoj po vabilu je pokazala, da je v kabinetu premiera, kot je opozorila vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec, premalo usklajevanj in nekaj zmede.

Po poročanju POP TV pa iz kabineta niso odgovorili, ali bo v Frankfurtu nocoj tudi premierjeva spremljevalka Tina Gaber, ki je bila v Nemčiji v času tekme s Srbijo, a se na posnetkih iz tekme s premierjem ni pojavljala, tja pa je tudi potovala ločeno in ne s premierjem. Le kaj se dogaja v raju?

No imata pa vsaj oba rada nogomet!

 

Spletno uredništvo