Evidentirani kandidati SDS za poslance v Državni zbor

Včeraj smo že pisali o srečanju, članov in simpatizerjev SDS iz Savinjsko-Šaleške regije.

Danes vam bomo predstavili evidentirane kandidate stranke SDS za poslance v Državnem zboru:

JOŽE JELEN

Na zadnjih štirih volitvah sem sodeloval kot vodja volilnega štaba. Kandidiral sem tudi v občinski svet Občine Mozirje in sem bil vedno izvoljen.

Sem tudi podžupan in predsednik OO SDS in predsednik Savinjsko-Šaleške regijske koordinacije. Tu smo že v lanskem let sestavili okrajni volilni štab.

Ugotovili smo, da nam bo na tokratnih volitvah lažje, kot je bilo na prejšnjih, to pa zaradi tega, ker vlado vodi Janez Janša in SDS.

Sedaj lahko predstavljamo ljudem, kaj vse smo storili. Veselimo se dela, ki se lahko začne že v ponedeljek.

Prepričan sem v odličen rezultat, saj Slovenija potrebuje močno SDS. Slovenijo bo v ponedeljek po volitvah še bolj rumena, kot je bila na preteklih volitvah.”

FRANC ROSEC

Kot poslanec sem doživel, kako je biti v opoziciji in kako je biti član vladajoče stranke. Sedem let smo čakali, da Slovenijo vodi nekdo, na katerega smo lahko ponosni.

Pretekli predsedniki vlad so nas namreč sramotili. Moramo se znati pohvaliti. Sprejeli smo zakone o investicijah v šolstvo in v zdravstvo.

Naši nasprotniki vedno govorijo, da so zaskrbljeni, ko pa so imeli oni vlado, sem bil pa sam vedno zaskrbljen, kam je vedno šel ves denar. S to vlado Slovenija končno vidi luč na koncu tunela.”

LIDIJA IVANUŠA

Rada bi pomagala ljudem, ki delajo in so nagrajeni tako, da niso sposobni plačati stroškov stanovanja ali še česar več.

Potrebno je urediti status delovnega človeka. Včasih je veljal rek, da kdor ne dela, naj ne je. Danes pa je ravno obratno in to moramo spremeniti.

SDS in ta vlada je v najbolj kriznem času naredila za državljane in državljanke ogromno, kar pa želijo določeni ljudje demantirati. Vemo, zakaj.

Ker je ta vlada pokazala, da je denarja dovolj, da se uredi stanje v zdravstvu, šolstvu, infrastrukturi in lokalni skupnosti. Kljub oviram obljubljeno uresničujemo.

Ta vlada je pomagala tudi prenekateremu podjetniku. Marsikateri podjetnik ne bi preživel, če mu ta vlada ne bi priskočila na pomoč. Kljub temu se srečujemo s protesti, ki so nelegalni in občasno tudi kriminalni.”

MARJAN TURNŠEK

Prihajam iz Velenja, sem poročen družinski človek, oče osemnajst let starega sina in petnajst let stare hčere.

Zaposlen sem v Gorenju, sem ekonomist, delam v financah na področju tveganj in zavarovanj. Vse svoje znanje in izkušnje želim podariti Sloveniji.

S trudom lahko naredimo Slovenijo še lepšo. Odkar imamo vlado, je Slovenija ponovno prepoznavna in spoštovana v mednarodnem okolju. Na tej poti moramo vztrajati in z vztrajnostjo bomo zmagali in imeli novo vlado.”

SEBASTJAN KOROŠEC

Ponosen sem, da sem lahko med vami. Sem otrok Velenja. Lahko rečem, da sem pravi Velenjčan in zaveden Slovenec.

Ljudem bi rad vrnil zaupanje, spoštovanje in pravičnost. Pravijo, da na mladih svet stoji, a za uspeh je potrebna pomoč od vas.

Prizadeval se bom za povezovanje med različno mislečimi, za tretjo razvojno os, decentralizacijo države in čim kasnejše zaprtje Velenjskega rudnika in TEŠ. Želim pomagati graditi Slovenijo. Če mi boste dali to priložnost, Velenje ne bo več rdeče, ampak rumeno.”

DRAGICA STRNAD PRAŽNIKAR

“Prihajam iz Polzele. Študirala sem na Filozofski fakulteti, kjer sem postala literarna komparativistka. Študij sem nadaljevala v tujini, kjer sem zaključila izobraževanje na ameriškem Marshall centru.

Danes sem študentka doktorskega programa. Že tri leta delam na Agenciji za varnost prometa na preventivi za mlade. To delo me zelo veseli.

Odraščala sem na kmetiji, kjer je bila osnovna vrednota delo. Na svoje kmečko poreklo sem zelo ponosna. Moje geslo je, da je dan brez sprememb, izgubljen dan.

Vedno si tudi pravim, da dokler kakšno stvar naredim prvič, sem še mlada. Zato se res trudim. Ko se gredo Strnad Pražnikarji politiko se gremo zato, da dodamo dodano vrednost. Da damo s svojim karakterjem tisto nekaj več. Moje vrednote so vera, upanje in ljubezen.”

SIMON DOBAJ

“Sem direktor invalidskega podjetja HDZ Velenje, ki jih zaposluje preko 400 invalidov. Za politiko sem se odločil pred 20 leti, ko sem vstopil v SDS.

Da se aktiviram, sem se odločil v zadnjem letu, ko je vlada prevzela odgovornost za državo, sedaj pa ji drugi mečejo polena pod noge.

S svojim delom bom naredil vse, da bo stranka še uspešnejša in da bomo še prej gradili Slovenijo. Na zmago.”