Domoljubno na Polzeli “Moja Slovenija”

Konec decembra je v Kristalni dvorani Graščine Šenek na Polzeli potekala  prireditev v zelo slavnostnem in prazničnem vzdušju. Dragica Sternad Pražnikar je v sodelovanju z Domom upokojencev Polzela gostila Alo Adamio, ženo veleposlanika Slovenije nj. eksc. Jožefa Drofenika, po rodu Romunko, s koreninami v Moldaviji in Gruziji, sedaj živečo v Indiji, sicer pa, kot zase pravi, naturalizirano Slovenko.

V pozdrav prazniku Dneva samostojnosti in enotnosti sta vokalni skupini Draž in Lastovka zapeli slovensko himno, v nadaljevanju pa lepe domoljubne napeve.

Ala Adamija je posnela dokumentarni film Moja Slovenija, v okviru evropskega projekta, v katerem prikazuje svoje videnje nove domovine. Kot zdravnica, ki je službovala v Krki in soproga Slovenca, v petnajstih letih govori res lepo slovensko. Dragica Sternad Pražnikar je v pogovoru večkrat poudarila pomen domoljubja in tudi spoštovanja do domovine in predvsem vzgoje otrok v domoljubnem duhu. Ala Adamia je pritrdila, kako pomembno je, da domovino nosimo v srcu, kajti zanjo je dom tam, kjer te pričakujejo. Pričakovano in zaželeno  pa se je počutila v do zadnjega kotička napolnjeni Kristalni dvorani graščine Šenek. V pogovoru sta razkrili tudi kako praznujejo božič na različnih koncih sveta in temu je sledila pogostitev, z domačo potico Doma upokojencev Polzela, slovenskim in moldavskim vinom, indijskimi oreščki in romunskimi palačinkami, ki jih za božič postrežejo v Romuniji.  Predstavnik Občine Polzela Feliks Skutnik je cenjeni gostji v spomin in zahvalo podaril knjigo o Polzeli.