DOGODKI ZADNJIH 24 UR: V ŽALCU VČERAJ NALET VOZIL, DANES ZAGORELO

Včeraj je na Ulici Savinjske čete v Žalcu ob 18.19 prišlo do naleta treh osebnih vozil, pri čemer se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGE Celje, ki so posredovali, so zavarovali kraj nezgode, odklopili akumulatorje na vozilih, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine in jih očistili ter sodelovali s policijo pri nudenju pomoči.

Reševalci NMP Celje so en poškodovano osebo prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

 

Danes pa je v Ponikvi pri Žalcu ob 0.17 zagorel večnamenski objekt- zadružni dom. Požar so gasili gasilci PGD Ponikva pri Žalcu, Velika Pirešica, Šempeter v Savinjski dolini, Žalec, Zavrh pri Galiciji, Ložnica, Gotovlje, Levec, Drešinja vas in Dobriša vas- Petrovče. Požar so omejili in ga pogasili, požarno so varovali objekte v neposredni okolici ter prezračili in pregledali prostore s termovizijsko kamero.

Požar je objekt močno poškodoval. Uničeni so tudi stanovanje, večnamenska dvorana in ostrešje objekta. Gasilci PGD Ponikva pri Žalcu in Velika Pirešica so vršili požarno stražo. V požaru se je poškodoval en gasilec, pomoč pa so mu nudili reševalci NMP Žalec. Zdravniško pomoč je potrebovala ena oseba, zato so jo reševalci odpeljali v bolnišnico. Tako o dogodkih zadnjih 24 ur poročajo iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.