Dogajanje preteklega tedna na območju PP Velenje: Nezakoniti lov na območju Velikega vrha…

Foto: pixabay.com

ČETRTEK V četrtek je k nam prišel občan, ki je prijavil, da mu grozi znanec. O prijavi je bil napisan zapisnik, zoper njega sledi po zbranih obvestilih kazenska ovadba na državno tožilstvo. Kmalu za tem je ta, ki je grozil, po mestnem parku lovil še enega občana. Tokrat je bilo ugotovljeno, da se ga je občan ustrašil brez razloga zato smo dogodek le zabeležili v poročilo.

Okoli poldne je k nam prišel občan, ki pa ga je ogoljufala znanka. Tudi tokrat smo o prijavi napisali zapisnik. Zbrali bomo vsa obvestila in dokaze, potem pa bomo na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

V četrtek smo voznici zasegli osebni avtomobil, ker je vozila brez vozniškega dovoljenja, trikrat pa smo osebam zasegli snovi predmete in rastline za katero smo sumili, da gre za prepovedane droge ali predmete, ki se uporabljajo za prepovedane droge.

PETEK V petek smo obravnavali tatvino v trgovini na Cesti Simona Blatnika v Velenju. Tam je neznanec ukradel več polnih jeklenk plina in obnovljenih avtomobilskih pnevmatik, ter tako oškodoval prodajno podjetje za okoli 1500 evrov. Mi bomo zbrali vsa obvestila in dokaze, potem pa bomo vse skupaj poslali na državno tožilstvo.

Obravnavali smo še kaznivo dejanje poskusa zlorabe izvršbe, tatvino diktafona in kaznivo dejanje nezakonitega lova, ki naj bi se zgodil na območju Velikega vrha. Tam naj bi neznanec odstrelil divjega prašiča ter tako oškodoval lovsko družino za okoli dva tisoč evrov.

Ta dan smo obravnavali dve prometni nesreči v katerih je nastala materialna škoda.

SOBOTA V soboto ob 8.00  smo obravnavali kaznivo dejanje grožnje, kmalu za tem pa še kaznivo dejanje Neupravičenega slikovnega snemanja na Šlandrovi cesti v Velenju, kjer je partner v kopalnici, partnerki nastavil kamero. Do konca dnevne izmene smo obravnavali še dve tatvini in sicer na Kidričevi, kjer je ženska v trgovini  ukradla artikle in v podjetju Gorenju, kjer je neznanec iz garderobne omarice ukradel denarnico.

Ob polnoči smo opravili intervencijo v Šoštanju, kjer naj bi se pretepali sosedi. Tam smo ugotovili, da se sosedi niso pretepali, bili pa so preglasni. Izdali smo plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

NEDELJA V nedeljo zjutraj smo ustavili voznico osebnega avtomobila, pri kateri je sicer alkotest pokazal, da ni uživala alkoholnih pijač. Kljub temu se je policist odločil, da bo s hitrim testom pri voznici preveril, če je mogoče uživala prepovedane droge. Ker je bil hitri test pozitiven so jo policisti pospremili na strokovni pregled, ki bo natanko pokazal, katere in koliko prepovedanih drog je imela voznica v organizmu med vožnjo. Posledično ji je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje o kazni pa bo po opravljeni analizi odločilo pristojno sodišče.

Ob tem še opozorilo za vse voznike, ki se vam zdi, da so prepovedane droge v organizmu kakorkoli dopustne. 106.člen Zakona o pravilih v cestnem prometu med drugim pravi, da voznik ne sme voziti vozila v cestnem prometu niti ga začeti voziti, če je pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, in njihovih presnovkov, ki zmanjšujejo njegovo sposobnost za vožnjo… Prav tako pa ta isti člen določa kazen za tovrstno početje, ki znaša 1200 evrov in  18 kazenskih točk.

V  nedeljo smo okoli 23.00 ure obravnavali še poskus vloma v prehrambne avtomate pri Vili Rožle v Sončnem parku, kjer je neznanec poskušal vanje vlomiti in s tem povzročil materialno škodo. Opravili smo ogled kraja, o kaznivem dejanju pa bomo obvestili državno tožilstvo.

Za konec pa še to:

Nekaj otrok se je spet podalo na ceste proti šolam in zato vse voznike opozarjamo na previdnost in skrajno pozornost na cesti. Zmanjšajte hitrost, ne uporabljajte mobilnih telefonov med vožnjo in za volanom ne počnite stvari, ki vam zmanjšujejo ali odvračajo pozornost od dogajanja na cesti ter pričakujte nepričakovano v vsakem trenutku. Le tako boste v največji meri pripomogli k varnosti na cesti. Seveda pa pred vožnjo ne pozabite očistiti steklenih površin vozila, ker pa so ceste mokre in umazane ne škodi, če vsake toliko časa, ne očistite tudi registrskih tablic in luči.

Uroš Medved 

višji policist I

vodja policijskega okoliša