DOBRODELNI KONCERT DRUŠTVA REJNIC IN REJNIKOV CELJSKE REGIJE

Foto: Darko Naraglav

Društvo rejnic in rejnikov celjske regije je letos, tokrat že 12. zapored, organiziralo dobrodelni koncert »SRCE, SONCE, MORJE«. Koncert je potekal v občini Braslovče na tamkajšnji Osnovni šoli v nedeljo, 2. aprila. Denarni izkupiček bo namenjen letovanju otrok rejniških družin v Izoli. Društvo rejnic in rejnikov celjske regije pa daje topel in varen dom okoli 150 rejniškim otrokom.

Društvo, ki deluje na prostovoljni osnovi na območju celjske regije, je bilo ustanovljeno na željo rejnic in rejnikov, neposredno pa tudi rejencev. Združuje osem Centrov za socialno delo, Celje, Žalec, Velenje, Mozirje, Šmarje pri Jelšah, Slovenske Konjice, Šentjur in Laško. Poudarek dajejo izobraževanju, medsebojni pomoči in druženju.

Kot pravi predsednica Društva rejnic in rejnikov celjske regije Simona Vodončnik, se je društvo v zadnjih letih že precej razširilo tudi na druga območja, pri njih živeči otroci pa imajo svoje življenje sestavljeno iz mozaika zgodb in oseb, ki jih obkrožajo. Trdi, da rejniki veliko dajo, še več pa dobijo, vsak dan.

“Postali so naši otroci. Pri nas iščejo ljubezen, toplino in razumevanje. In srce, ki prejme ljubezen, tega nikoli ne pozabi.”

 

Foto: Darko Naraglav
Foto: Darko Naraglav

Koncert, ki se je letos odvijal v občini Braslovče na tamkajšnji Osnovni šoli, je privabil okoli 400 obiskovalcev. V zadnjih letih so bili v Šmarju pri Jelšah, Šentjurju, Celju, Žalcu, Velenju, Vojniku, Radečah in nazadnje letos v Braslovčah. Koncerti najpogosteje potekajo po občinah, iz katerih prihaja največ rejniških družin. Na dobrodelnem koncertu so nastopili Veseli Svatje, Mladi Upi, Navihani Muzikantje, Me tri do polnoči, Krajcarji, Adi Smolar, Ivanka Žaberl na harfi, Kulturno društvo Mavrica s plesno točko, Glasbena šola Risto Savin Žalec in Vrtec Braslovče. Prireditev je povezovala Saša Pukl, za humor pa je poskrbel Štamperlov Pepi.

Foto: Darko Naraglav

“Resnično bogastvo človeka je dobrota, ki jo storiš drugemu” je vodilo Društva rejnic in rejnikov celjske regije.

Foto: Darko Naraglav
Foto: Darko Naraglav

 

 

 

 

 

Foto: Darko Naraglav
Foto: Darko Naraglav

 

 

 

Foto: Darko Naraglav
Foto: Darko Naraglav