Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 255 klicev občanov. 85 klicev je bilo interventnih, eden nujen.  

25 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev,  31 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami in osem prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so okoli 15.30 ure obravnavali v Slancah. Povzročil jo je voznik motornega kolesa, ki je vozil iz smeri Teharja proti Bukovžlaku. Motorist je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v osebno vozilo voznice, ki je  v križišču, pri zavijanju v levo ustavila, da bi spustila mimo vozila, ki so vozila iz nasprotne smeri. Motorist se je v trčenju hudo poškodoval.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemkrat.

KriminalitetaV Vodulah, na območju Policijske postaje Šentjur, so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilcu v hišo ni uspelo vstopiti. Lastnikom je škodo povzročil z uničenjem ključavnice.

Na Ulici frankolovskih žrtev je neznani storilec vlomil v kombinirano vozilo in ukradel udarno kladivo.

V Podčetrtku so obravnavali tatvino električnega kolesa znamke Crussis, temno modre barve.

Danes, okoli pol petih zjutraj, so bili obveščeni, da je zagorelo v sobi več stanovanjske hiše na Maistrovi ulici v Celju. Okoliščine požara še niso znane.

 

Spletno uredništvo

VIR: Policijska uprava Celje