Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 207 klicev občanov. 60 klicev je bilo interventnih.

8 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, tri s področja mejnih zadev in tujcev, 33 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč z materialno škodo.

Včeraj so bili iz SB Celje obveščeni, da so sprejeli 17 letnega fanta, ki je bil udeležen v prometni nesreči. Policisti so ugotovili, da se je navedeni poškodoval v prometni nesreči na območju Paneč – Laško, ker je vozil moped in zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču in se huje telesno poškodoval. Policisti bodo zoper njega napisali obdolžilni predlog.

Včeraj nekaj po 12. uri so policisti na Kidričevi ulici v Slovenj Gradcu obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen voznik 56. letni voznik osebnega vozila, državljan Srbije. Alkotest mu je pokazal 1.19 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so ga pridržali in ga privedli v postopek na sodišče za prekrške, kjer mu je bila izrečena globa.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

V Celju v trgovskem centru so policisti obravnavali tatvino artiklov, katero je izvršil 33. letni moški. Zoper njega sledi kazenska ovadba.

Velenjski policisti so obravnavali kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe in 57. storilcu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zoper osumljenca sledi kazenska ovadba.

Nesreča s padalom

Včeraj nekaj pred 13. uro so bili obveščeni o nesreči s padalom na območju Dobrovelj pri Braslovčah. Policisti so z ogledom kraja in zbranimi obvestili ugotovili, da je do nesreče prišlo na vzletišču Brezovec, kjer se je poškodoval 58. letni državljan Nemčije, ki ga je pri vzletu s padalom na višini 4 metrov obrnilo ter posledično trčil v drevo in padel na tla. Pri nesreči se je lažje telesno poškodoval in bil odpeljan v SB Celje. Tuja krivda je izključena. Policisti bodo o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo.

 

Spletno uredništvo

VIR: Policijska uprava Celje