Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli  287 klicev občanov. 81 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

31 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in  tujcev, 38 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

S področja cestnega  prometa  poročamo  o  eni prometni nesreči z lažjimi poškodbami udeleženih in desetih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

V Velenju so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel moško gorsko kolo, znamke Giant, rdeče barve s črnimi napisi.

S kolesarnice stanovanjskega bloka v Celju je neznanec ukradel e-skiro znamke Xiaomi Pro.

Na območju Prevalj so obravnavali tatvino štirih vrtalnih cevi, vrednih okoli 2.000 €.

Včeraj popoldne so bili obveščeni, da je v Dravogradu, v bližini bencinske črpalke, zagorela travnata površina. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi odvrženega cigaretnega ogorka. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. Požar so pogasili gasilci PGD Dravograd.

Na Rogli so včeraj obravnavali nesrečo na smučišču. Pri padcu med smučanjem se je huje  poškodoval mladoletni  smučar.  Tuja krivda je izključena.

Najdeno kolo

Žalski policisti pozivajo lastnika modrega kolesa ROG PONY, da se z dokazili o lastništvu oglasi na Policijsko postajo Žalec in prevzame kolo.

 

Spletno uredništvo

VIR: Policijska uprava Celje