Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 263 klicev občanov. 69  klicev je bilo interventnih, dva nujna.

28 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 27 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Na območju policijskih postaj Rogaška Slatina, Šentjur in Ravne na Koroškem so obravnavali sume storitve kaznivih dejanj nasilje v družini. Nasilnežem so izrekli ukrepe prepovedi približevanja, sledijo kazenske ovadbe.

V Tolstem Vrhu, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je gotovino.

V noči iz nedelje na ponedeljek  je neznani storilec razbil steklo gostinskega lokala na Ljubljanski cesti v Celju in lastnikom povzročil za okoli 1.000 € škode.

Nezakonite migracije

Na območju Rogatca so zjutraj izsledili šest državljanov Iraka, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

 

Spletno uredništvo

VIR: Policijska uprava Celje