Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 834 klicev občanov – 204. klici so bili interventni, dva nujna.

43 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih zadev in tujcev, 85 s področja prometne varnosti in 57 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih treh dneh so obravnavali 4 prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 20 prometnih nesreč z materialno škodo. Tri voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola, so pridržali.

V soboto popoldne so v Rimskih Toplicah ustavili voznico osebnega vozila, ki je v vozilu prevažala pet otrok. Nihče od njih ni bil pripet z varnostnim  pasom.  Zaradi  neuporabe  varnostnih pasov in ker je v vozilu prevažala več potnikov, kot je dovoljeno, so voznici izdali plačilni nalog.

Kriminaliteta

Minuli vikend so na našem območju obravnavali pet nesreč pri delu.

Na območju  Policijske postaje Šentjur smo v petek obravnavali nesrečo pri delu, v kateri  je umrl 50-letni občan. Do nesreče je prišlo pri delu v gozdu na območju Resevne. Na 50-letnika, ki je v gozdu opravljal delo še z dvema drugima osebama, je po prvih podatkih zdrselo deblo in ga tako hudo poškodovalo, da je poškodbam na kraju podlegel.

V petek dopoldan so bili obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila v podjetju v Mislinji, ko si je pri delu na stružnici, 22-letni delavec hudo poškodoval roko.

V soboto zjutraj se je pri delu v podjetju v Slovenskih Konjicah, pri sestavljanju kovinske  konstrukcije za proizvodnjo linijo, hudo poškodoval 45-letni delavec.

Na območju Dobrne je v soboto dopoldne 63-letni občan padel z lestve in se hudo poškodoval.

V večernih urah so nesrečo pri delu obravnavali še v Podčetrtku, kjer je se je pri sestopanju s kabine tovornega vozila poškodoval 27-letni voznik.

Od preostalega dogajanja s področja kriminalitete izpostavljajo še tatvino.

Z ograjenega prostora na Ljubečni je neznani storilec ukradel 50 pnevmatik s platišči.

Nezakonite migracije

Na območju Rogatca so v petek zjutraj izsledili štiri državljane Afganistana, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Vsi štirje so zaprosili za mednarodno zaščito.

Spletno uredništvo

VIR: Policijska uprava Celje