Sreča je topel okus lešnikovega namaza na palačinki! In ta lešnikov namaz je znan po vsem svetu kot njegova blagovna znamka Nutella na današnji dan praznuje svoj dan!

To morda ne velja za vse, vendar je znano, da ga mnogi uživajo preprosto z žlico ali prstom! In drugi so zagotovo našli kreativne načine, kako ga jesti z uporabo prestnih palčk ali celo čipsa, da bi ga okusili. Zdi se, da ima vsak oboževalec, svoj najljubši način za uživanju v okusu Nutelle.

In svetovni dan Nutelle je popoln dan, da vse te čudovite ideje delite s svetom!

Zgodovina svetovnega dneva Nutelle

Nutella, ki jo je družina Fererro pod sedanjim imenom izdala v svet sredi šestdesetih let prejšnjega stoletja ima korenine v začetku leta 19. stoletja. »Gianduja« je bilo ime za sladko čokoladno lešnikovo slaščico, ki so jo izumili v Torinu v Italiji med vladavino Napoleona. Njegov nastanek je motiviralo dejstvo, da je takrat primanjkovalo kakava, zato je čokoladnica dodala nekaj lešnikov, da so čokolado povečali.

Pietro, oče družine Ferrer Pietro je imel pekarno v Albi v Italiji. V mestu, ki je bilo znano po proizvodnji lešnikov. Pietro je prvotno prodajal poslastico v velikih blokih (imenovanih testenine Gianduja), nato pa je imel idejo, da začne prodajati kremno različico poslastice- znano kot Supercrema Gianduja.

Svetovni dan Nutelle so prvič praznovali leta 2007. Zamisel za dan je prišla od Sare Rosso, ameriške blogerke, ki je takrat živela v Italiji. Kaj jo je spodbudilo k razmišljanju, da začne svetovni dan Nutelle?

Razlog za to je bila seveda njena ljubezen do izdelka! Oboževalci Nutelle so ta dan z veseljem sprejeli in veselje dneva ponesli na družbena omrežja po vsem svetu.

Leta 2015 je Sara Rosso prestopila v podjetje Ferrero, ki proizvaja Nutello. Izvedba tega prenosa je omogočila, da je dan postal še večji in zagotovila njegovo dolgoživost. Podjetje je naredilo nekaj precej ustvarjalnih stvari, da bi podprlo svetovni dan Nutelle. Obstaja spletna stran (nutelladay.com), na kateri ste na tekočem z vsem!

Pa dober tek!

Spletno uredništvo