Dan pred praznikom delavcev – Gorenje pa v največji stiski do sedaj?

Foto: TIGR

Kljub temu imamo občutek, da tisti, ki vodijo Mestno občino Velenje v resnici niti niso  zaskrbljeni.

Zakaj o tem razmišljamo?

– Namesto, da bi ostali tiho – izražajo preko medijev zaskrbljenost – pa so sami nastavljali bivše kadre Gorenja, ki so tovarno pripeljali v to situacijo?

– Na pomoč pokličejo predstavnike Janševe vlade, ki v resnici nimajo niti pojma kako, zakaj in komu so prodali podjetje. Niso bili na oblasti medtem ko oni pa so bili (SD)! V skoraj vseh vladah.

– Ministra Janševe vlade se takoj – nemudoma odzoveta in prideta v Velenje na pogovore – in mediji imajo to za postransko novico? Tri stavke (ali še tega ne)?

– Koliko so o tem poročali na primer na RTV, ki jo mesečno plačujete? Ali je ta medij  sporočil, kaj so se dogovorili z vodstvom Hisensa; s predstavniki sindikatov? Kako želi država pomagati, da delavna mesta ostanejo?

Seveda ne!

Predlogi so bili predobri – Janševo vlado je potrebno v medijih rušit.

Se bojijo naslednjih volitev? Prav gotovo – to je njihova prioriteta. Začeti morajo pravočasno, če želijo imeti še naprej polne žepe vašega denarja.

– Se mar bojijo Janševe vlade, ki dela za ljudi? Deli denar ranljivim v času krize. Se zavzema za delovna mesta. Skrbi za upokojence.

Skrbi za Slovenijo, da ostane na zemljevidu uspešnih držav v obdobju korona virusa. In zahvala?

Nerazumljiva blatenja, ki smo jih v tem času že prepoznali. Imeli smo dovolj časa, da razmislimo o tem, kdo dela za nas in kdo nas je pustil na cedilu – vedno.

– Bomo imeli kdaj informativni program, ki si ga od srca želimo in bi ga z veseljem plačevali?

Dokler se ljudje na volitvah ne bodo odločili, da imajo dovolj zavajanj in lažnih novic – se ne bo nič spremenilo.

Morda je res čas krize najbolj primeren za to, da poskrbimo za tiste, ki nam ves čas pomagajo – gasilce, vojake, policijo, lovce, Karitas, Rdeči križ,…odmislimo pa tiste, ki se imajo za nevladne organizacije – v času krize pa organizirajo proteste?

Vrnimo se k temi – koliko res skrbi Mestno občino Velenje, da so napovedana odpuščanja v Gorenju?

Po našem – bolj malo – z velikim veseljem so postavili Prvomajski mlaj!

Zakaj že?

Zato, ker so vaši delavci zaščiteni ali iz protesta, ker ste vse zavozili s svojo politiko, zdaj pa prelagate svojo odgovornost na tiste, ki niti slučajno niso imeli besede pri tem?

Sram vas bodi.

Mikki