Bo slovensko vlado srečala pamet – vedno več je držav, ki nasprotujejo marakeški pogodbi – ali pa nas bo zatajila in podpisala?

Foto: Robert Fojkar

Pisali smo že o Marakeški pogodbi, ki je škodljiva za prvotne državljane držav Evrope. Naša vlada gre z glavo skozi zid – ne upošteva zahtev svojih državljanov, ki so proti – še slabše, ne upošteva opozoril drugih evropskih držav, ki ena za drugo temu nasprotujejo.

Tako lahko danes beremo, da so sporazum zavrnile tudi Poljska in Izrael.

Na MMC smo prebrali:

Poljski obrambni minister Mariusz Blaszczak je sporočil, da poljska vlada ne podpira dogovora Združenih narodov (ZN) o migracijah, saj naj bi ta le okrepil migracijsko krizo. “Ne menimo, da je to dobra rešitev. Ta metoda ne bo zmanjšala migracijske krize. Nasprotno, še okrepila bo krizo in njene učinke,” je dejal v intervjuju za poljski javni radio. (vir – MMC RTV Slovenija, Ljubljana)

Torej – Šarec in vlada nas prepričujejo, da to ni obvezujoče. Mi sprašujemo – zakaj bi potem sploh koga pošiljali tja? Še bolj nas zanima – kakšne so neobvezujoče pogodbe?

Pogodba je vendar dogovor med eno ali več strankami, ki jo je potrebno spoštovati. Mar temu ni tako?

Enostavno ne razumemo zakaj bi nekdo podpisoval ali podpiral nekaj, kar bi daljno ročno škodilo naši domovini. Predvsem pa – zakaj se mu zdi, da ima to pravico?

Morda bi na tem mestu omenili tako opevano arbitražo, ki se je sedaj izkazala za navadno prevaro in ki je vzrok za to, da slovenski ribiči nimajo več dostopa do svojih območij ribolova. Nas je izučilo?

Kot je videti, Slovenci sprejemamo prevare kot del svojega življenja – Jankovič in Stožice; tretji tir; arbitraža; zdaj Marakeška pogodba.

Nas bo kdaj vsaj pozdravila pamet – pa četudi ji ne bomo odzdravili?

Napisal: Mikki