Bo minister Leben tisti, ki bo predlagal novo zakonodajo?

Foto: pixabay.com

Minister Leben se je udeležil posveta, ki sta ga pripravila državni svet in okoljsko ministrstvo.

Govora je bilo o tem, da bi znižali prag za plačevanje embalažnine. Prav tako so menili, da bi zaradi majhnosti Slovenije zadostovala zgolj ena družba za ravnanje z odpadki. Pogoj za ustanovitev takšne družbe pa bi moral biti neprofiten.

Alojz Kovšca je kot soorganizator posveta dejal, da ga veseli, da so se začeli problemi reševati tudi na sistemski ravni.

Več si preberite tukaj:

https://www.dnevnik.si/1042872640/Slovenija/okoljski-minister-leben-v-poseben-zakon-o-odpadkih

Nas pa zanima ali bo res Leben tisti, ki bo predlagal novo zakonodajo na tem področju? V medijih smo namreč zasledili, da je menda močno povezan s sporno Cerarjevo preplačano maketo, ki jo sedaj preiskujejo kriminalisti.

https://www.primorske.si/primorska/istra/preplacana-maketa-drugega-tira-izbrali-so-napacneg

http://nova24tv.si/slovenija/politika/minister-leben-nekdanji-sekretar-o-maketi-v-spornem-mailu-bom-sprejel-odlocitev-in-odgovornost/

Kaj se bo torej zgodilo z njegovim ministrovanjem, če se ugotovi, da nosi del odgovornosti še iz prejšnjega mandata? So besede o odgovornosti zgolj črke na papirju, ki se v praksi ne izvajajo?

Ves čas namreč prepričujejo, kako prevzemajo odgovornost – in roko na srce – za to so tudi dobro plačani; ko pa pride do težav in nepravilnosti, te odgovornosti ni nikjer.

Bo kot sedanji minister sprejel odgovornost za napake iz prejšnjega sklica parlamenta in odstopil s prestižne ministrske funkcije ali pa se ne čuti krivega in bo na sedanjem delovnem mestu ostal?

Kolikor smo lahko prebrali v medijih, Leben ne misli prevzemati odgovornosti za preplačano maketo in se ob tem tudi ne počuti krivega.

http://nova24tv.si/slovenija/politika/video-minister-leben-ne-bo-prevzel-odgovornosti-za-preplacano-maketo-2-tira-ceprav-je-to-javno-obljubil-pred-tem-so-ga-mediji-ze-dvakrat-dobili-na-lazi/

Lahko torej računamo na to, da bo Leben tisti, ki bo po posvetih z zainteresiranimi udeleženci pripravil novo zakonodajo na področju ravnanja z odpadki – najbrž s sprejetjem odgovornosti? Odgovornosti?

Napisal: Mikki