Bevce-kanalizacija, VIR: Mestna občina Velenje,

V prihodnjem tednu je predviden začetek gradnje manjkajoče kanalizacije v Bevčah, 3. faza.

Projekt vključuje gradnjo dveh kanalov, in sicer v dolžini 517 metrov in v dolžini 37 metrov. V  času gradnje, ki je načrtovana od 28. oktobra do 6. decembra, bo zaradi zapore moten promet.

Z investicijo bo 6 hiš pridobilo priključek na javno kanalizacijsko omrežje. Dela predstavljajo tudi pomemben povezovalni del, ki bo omogočil priklope na kanalizacijo za dodatna gospodinjstva v prihodnje. S tem se bo povečala dostopnost do javnega kanalizacijskega omrežja, kar bo izboljšalo odvajanje odpadnih vod ter prispevalo k višji kakovosti bivanja v celotni lokalni skupnosti. Projekt bo prav tako pripomogel k boljšemu varstvu okolja in zmanjšanju tveganja onesnaževanja podtalnice.

Projektno dokumentacijo je pripravilo podjetje Komunalno podjetje Velenje, d. o. o., ki je tudi vodilo postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja. Začetek gradnje je načrtovan za 28. oktober, zaključek pa v začetku decembra 2024.

Med gradnjo bo na lokalni cesti Povezava Lah zaradi zapore moten cestni promet. Vse udeležence v prometu in okoliške prebivalce prosimo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.

 

Spletno uredništvo

VIR: Mestna občina Velenje