Ob mednarodnem dnevu mladih so v Mladinskem svetu Slovenije Vladi Republike Slovenije očitali nespoštovanje lastnih zavez in pomanjkanje zanimanja za mladinska vprašanja.

Poslanka mag. Karmen Furman je na vlado naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z nespoštovanjem lastnih zavez in pomanjkanjem zanimanja za mladinska vprašanja.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

12. avgusta 2024 ob mednarodnem dnevu mladih so v Mladinskem svetu Slovenije Vladi Republike Slovenije očitali nespoštovanje lastnih zavez in pomanjkanje zanimanja za mladinska vprašanja. V Sindikatu Mladi plus pa odločevalce pozvali, naj sprejmejo odločitve, ki bodo zamejile prekarnost na trgu dela, uredile razmere na stanovanjskem trgu in pomoč mladim v duševnih stiskah.

V Mladinskem svetu Slovenije predsedniku vlade dr. Robertu Golobu, ki je ob začetku mandata mlade označil kot prioriteto, očitajo neodzivnost, saj od njega še vedno niso prejeli termina za srečanje. Predsednica Mladinskega sveta Slovenije je ob tem izjavila:

»To samo še dodatno potrjuje, da predsednik vlade v medijih le prikazuje, da smo mladi pomembni, to pa se žal ne odraža v praksi,«.

Glede na navedeno sprašuje:

–       Kaj je Vlada Republike Slovenije naredila v času trajanja mandata za mlade?

–       Kako Vlada Republike Slovenije komentira navedbe glede nespoštovanja lastnih zavez in pomanjkanja zanimanja za mladinska vprašanja?

–       Zakaj je predsednik vlade dr. Robert Golob neodziven in še vedno ni sprejel predstavnikov mladih oziroma Mladinska sveta Slovenije?

–       Katere ukrepe in kdaj bo Vlada Republike Slovenije sprejela za izboljšanje položaja mladih?

–       Ali so mladi še vedno prioriteta Vlade Republike Slovenije?

 

 

Spletno uredništvo