Naša aktualna vlada izkorišča vsak športni dogodek za “turistične izlete” – medtem ko je prejšnja vlada okoli 70 odstotkov celotnega predsedovanja Svetu EU opravila po konferencah preko spleta – varčno!

Kot mnogi naši politiki se je tudi kulturna ministrica Asta Vrečko mudila v Parizu na olimpijskih igrah. V opravičilo obiska na stroške davkoplačevalcev, je zapisala, da sta šport in kultura partnerja, zaveznika, ter da so bile olimpijske igre vedno povezane tudi s kulturo in umetnostjo. Dejstvo pa je, da se je v redkokateri vladi, če sploh v kateri, toliko potovalo po svetu.

Precej odmeven je tudi afari turizem naše Urške Klakočar Zupančič, ki je bila pravzaprav žalostna in užaljena, da ni dobila vabila na olimpijske igre.

Spomnimo se potovanj v daljno Kitajsko

Digitalna ministrica Emilije Stojmenove Duh se je odpravila recimo na potovanje v daljno Kitajsko na dogodek, ki nima nobene povezave z delom dotične ministrice niti slovenske vlade. Spomnimo se skupinskih in družinskih potovanj v New York, čeprav bi lahko šel le en predstavnik Slovenije.

Uresničevanje sanj

Spomnimo se tudi vseh “uresničenih sanj” Roberta Goloba, pa tudi, da je na vrh Evropske politične skupnosti peljal svojo spremljevalko Tino Gaber, čeprav voditelji tja običajno ne hodijo v spremstvu. Najbolj žalostno pa je to, da se na konuc ni niti vkrcala na letalo za Pariz – karta za njo pa je bila kupljena.

Za aktualno oblast torej ni le značilno, da so negospodarni z denarjem pri nakupu propadajočih stavb, kupovanju neuporabnih računalnikov, metanju denarja za nevladne organizacije – denar se zapravlja tudi za turizem. A komaj nekaj let nazaj, ko je bila na oblasti vlada Janeza Janše, je bila situacija popolnoma drugačna.

Kot je poudaril Mitja Iršič, je prejšnja vlada pri bistveno relevantnih dogodkih, kot so športne prireditve, torej večino predsedovanja Svetu EU opravila kar preko zoom konference. Na koncu je dodal še :“Ker je ekonomično in ker se je tako davkoplačevalcem prihranil denar”.

 

Prioriteta našega Goloba je torej uresničevanje sanj in ne varčevanje denarja.

 

 

 

Spletno uredništvo

VIR: X omrežje Mitja Iršič